Nytårstale: Direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, har ordet

AALBORG: Nytårstaler er noget der hører årsskiftet til og i den forbindelse har vi givet ordet til tre forskellige Aalborgensere. Her er det direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, der har slået på glasset.

Når det bliver champagnens tur…

Klokken er 24! Hvem af os står ikke lidt promille-filosoferende med et glas champagne, og reflekterer over året der er gået. Over året der kommer. Med overambitiøse nytårsforsæt og højtflyvende drømme.

Og dagen derpå. Vi vågner med lettere tunge hoveder og finder løbeskoene frem. Vi løber årets eneste løbetur, og så tilbage for at se skihop fjernsynet eller for at fjerne de farvede serpentiner fra trægulvet, inden det skal vaskes. Jeg siger ikke, det er sådan det foregår hos mig. Det kunne det godt være. Sådan ligner den ene nytårsaften den anden, den har ligesom sine rutiner. Bare ikke i år!

2020 har været et meget anderledes år. På godt og ondt. Mest ondt, hvis du spørger mig. Og så alligevel ikke. Året 2020 stod i pandemiens tegn! Men midt i alle restriktioner, nedlukninger og maske-påbud (modsat maskeforbuddet i Straffelovens §134 b) har vi fået brudt hverdagens rutiner. Også nytårets rutiner. Vi har været nødt til at stoppe op og reflektere over hverdagen, tilværelsen, formålet og hele livet. Og det er sundt!

For selvom vi nok kan blive enige om, at 2020 bør afsluttes med gravøl og ikke med champagne, har året altså alligevel givet os noget. Det har fået os til at stoppe op. Fået hele verden til at stoppe op.

I mandagsmorgenræset med børnehavelogistik og myldertidsslalom, hvor familielivet er planlagt ned i mindste detalje, for at vi kan nå det hele – der når vi måske planerne, men vi oplever ikke altid selve livet. Vi er i planerne, ikke i nuet. Livet flyver afsted som et lyntog på skinner, vi skal nok nå stationerne og endestationen, men vi stopper ikke op og kigger ud ad vinduet! Den 11. marts kørte lyntoget af skinnerne, mandag morgen blev virtuel, børnehaven var lukket og myldretidstrafikken forsvandt. Det var hårdt, men pludselig var der tid til at tænke. Cogito Ergo Sum - jeg tænker, derfor er jeg!

Det ramte også mig! For ét år siden stod jeg med et glas champagne i hånden. Det hele kørte på skinner. 2019 var det største rekordår på omsætning, på besøgstal, på aktiviteter nogensinde. Vi havde ligefrem den største koncert til dato med Maroon 5, for så også at hente Mariah Carey til Aalborg blot fire dage senere. Der lå planer for store udvidelser af AKKC. Vi havde fået en ny international certificering og nået verdenstoppen som den 5. mest bæredygtige kongresdestination. Ordrebøgerne for 2020 var fyldte! Aftaler om nye messer i Spanien og Grønland var på vej. Det vilde gå kanon i 2020, de første måneder slog de vildeste budgetforventninger (og de var høje). Jeg var inviteret til nationale og internationale konferencer for at fortælle om vores succes. En succes baseret på en bæredygtig forretningsstrategi. Der var mange lejligheder til at drikke champagne.

Det hele endte en martsdag med en sms fra Statsministeriet. Jeg stod midt i Kingsington Park i London iført løbetøj – en morgentur inden et vigtigt møde. Sms’en ændrede tingene. Så gik det hurtigt. Kufferten blev pakket, flybilletten ombyttet, en hurtig taxa igennem Londons gader og 93 telefonopkald senere nåede jeg frem til et krisemøde i ledergruppen på Europa Plads. Publikumsreduktioner, Corona-restriktioner og nye planer. Op på hesten igen.

Nu skal vi videre! Ambitionerne fra min side er større end nogensinde. I AKKC har vi brugt ’ventetiden’ til at styrke vores position. Der er nytænkning og tilpasning til en ny tid – men der er for alvor plads til de helt store ambitioner for Aalborg og Nordjylland. Og den økologiske champagne er lagt på køl!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...