Kommunen tager ingen chancer og åbner først badet, når rotterne er væk

AALBORG: Rotterne skal ud af Aalborg Havnebad. Og det kan overhovedet ikke gå hurtigt nok.

Aalborg Kommune har nu populært sagt skudt den vilde jagt på de plagsomme rotter i Aalborg Havnebad i gang med omgående virkning.

Man vil kort og godt ikke tolerere skadedyret i havnebadet, og derfor tager man stort set alle mulige midler i brug for at komme dyret til livs.

Aalborg Havnebad blev således lukket for offentligheden fredag i sidste uge efter, at man havde konstateret rotternes tilstedeværelse.

Otte unger er dræbt

Og den aktuelle melding er, at det først bliver muligt for badegæster og andre besøgende at bruge anlægget igen, når kommunen har sikret sig, at kampen mod rotterne er vundet.

Tina Dalsgaard Jensen er miljøsagsbehandler i miljø- og energiforvaltningen hos Aalborg Kommune, og hun siger til aalborg:nu, at man er gået i gang med bekæmpelsen af rotterne.

- Vi har allerede på nuværende tidspunkt fanget otte rotteunger, og der skal nok blive fanget endnu flere hen ad vejen.

- Det er i dag helt umuligt at sige noget som helst om, hvornår vi igen er klar til at åbne Aalborg Havnebad for offentligheden, siger Tina Dalsgaard Jensen og tilføjer, at hun end ikke tør gætte på en ny åbningsdato.

Miljøsagsbehandleren forklarer, at det på sin vis er lettere at få rotteunger til at gå i fælderne al den stund, at de af natur er mere nysgerrige og uforsigtige i forhold til de ældre og mere erfarne rotter.

Har opsat kameraer

Tina Dalsgaard Jensen:

- Udover fælderne så har vi også udlagt sporing i form af træmel, som er noget meget fint savsmuld, og man kan se eventuelle aftryk og spor som f.eks. ekskrementer i materialet og på den måde registrere rotternes gøren og laden.

- Endelig har vi også opsat to vildtkameraer, oplyser hun.

Miljøsagsbehandleren fortæller også, at kommunen nu er gået i gang med en vurdering af, hvor stor rotteplagen egentlig er.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...