På Vejgaard Torv vil du kunne møde Hjemmeværnet Nordjylland – til lands, til vands og i luften.
Livet her

Denne dag bliver Vejgaard fyldt med uniformer

26. maj 2023 kl. 06:00

Vejgaard Handel inviterer lørdag 3. juni 2023 kl. 10-14 til spændende event med titlen ”Mænd og Kvinder i Uniformer”.

- Det er første gang, at vi laver dette event, som bliver en rigtig hyggelig familiedag, hvor der er sat fokus på det uniformerede personale, som hver dag gør en kæmpe forskel ved at hjælpe andre. Vi glæder os rigtigt meget over, at så mange medvirkende har sagt ja til at komme til Vejgaard for at tale med lokalbefolkningen. Vi håber derfor også, at folk vil kigge forbi og få en snak med det uniformerede personale og se de spændende biler og udstyr, som de medbringer, udtaler formand for Vejgaard Handel, Bettina Kjær Ringtved.

De fleste butikker i Vejgaard holder lørdagsåbent til kl. 14.

Vejgaard rykker ud

På Vejgaard Torv vil du kunne møde Hjemmeværnet Nordjylland – til lands, til vands og i luften. Du vil kunne se – og røre - Hjemmeværnets udrustning og materiel. Hvis du har mod på det, kan du også blive sløret i ansigtet og deltage i forskellige konkurrencer, hvor du kan vinde en dag i uniformen og prøve kræfter med Hjemmeværnet.

Fra Den Præhospitale Virksomhed står der fire ambulancebehandlerelever klar til en snak om ambulancebehandlerfaget. De har uddannelsen helt tæt inde på livet og kan bidrage til et godt indblik i både uddannelsen og som færdigbehandlet behandler. Du kan komme helt tæt på ambulancerne, få en snak om alt udstyret, ligge på båren, prøve at sidde i ambulancen m.m.

Fra Den Præhospitale Virksomhed står der fire ambulancebehandlerelever klar til en snak om ambulancebehandlerfaget.

Ambulancebehandlereleverne har også genoplivningsdukker med, så du kan teste dine færdigheder af i genoplivning.

Det sidste, du kan møde på Vejgaard Torv, er Nordjyllands Politi, som kommer og viser politibilen frem. Børnene må komme ind og sidde i bilen, starte bilen, sætte udrykning på og se alt udstyret. Samtidig fortæller politiet et par gode røverhistorier.

Vejgaard Bymidte

Få et unikt indblik i Forsvaret!

Kom og mød Air Transport Wing - en del af det danske luftvåben, som har taget opstilling på Vejgaard Bymidte. De står klar med en kop kaffe og en snak om løst og fast - og ikke mindst om, hvilke muligheder du har hos dem. Se uniformerne, smag på feltrationerne, prøv udfordringerne og vind en tur for 2 i et Hercules fly!

Brandmændene fra Nordjyllands Beredskab glæder sig til at møde masser af glade børn og borgere, som har lyst til at se alt det seje grej brandbilen er pakket med. Hør i hvilke situationer grejet anvendes, og hop ind op i brandbilen, og se den indefra. Smut også i brandmandens branddragt, få en rød brandhjelm og prøv at slukke ”branden”.

Hvad tror du for øvrigt en ”sovende brandmand” er – spørg brandmændene, som med sikkerhed gerne viser det.

Du kan høre om, hvad det kræver at blive brandmand – for det kræver faktisk ikke, at du er ”Supermand”.

Røde Kors stiller med deres samaritter og folk fra Røde Kors’ beredskab foran deres nye store butik på Vejgaard Bymidte samt laver en quiz, hvor du kan deltage og være med til at dyste.

De er alle i Vejgaard lørdag 3. maj fra kl. 10 til 14 og glæder sig til at hilse på dig.

Annonceret indhold

Nyeste