På adventssøndage lyser cirka 350 levende lys parken op.
Livet her

Denne dag er De Syngende Træer klar med julemusik

Se hvornår AKKC skruer op for julehyggen i Kildeparken

02. november 2022 kl. 16:02

AALBORG: Dagene bliver mørkere og mørkere, og det seneste år har også i overført betydning været temmelig dunkelt med krig i Ukraine, inflation og stigende fødevarepriser.

Men fra 1. søndag i advent tænder Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) et lille lys i mørket, når juletiden markeres i Kildeparken.

Traditionen tro skifter AKKC en række af De Syngende Træers sædvanlige sange ud med kunstnernes julemusik. Fra 1. søndag i advent kan du derfor nyde julens hyggeligste melodier på 60 af Kildeparkens 96 syngende træer. 

- Her vil musikstanderne være udsmykket med et julelogo, så det er tydeligt hvilke træer, der spiller julemusik, siger AKKC's pressechef Anna Højen.

I år får det nyeste træ, plantet af Jason Derulo i juni, også tilført julemusik. 

- Derudover er det ved træer som Jeff Dunham, Katie Melua, Sting, Elton John, Cliff Richard, Bob Dylan, Tom Jones, Mariah Carey og mange, mange flere, siger Anna Højen.

Hundredevis af levende lys

Besøger du Kildeparken og De Syngende Træer på adventssøndage, vil du traditionen tro blive mødt af cirka 250 levende lys, der smukt lyser parken op og fuldender julestemningen. Lysene vil være tændt fra cirka klokken 15.

Hele december kan du høre julemelodier på 60 af Kildeparkens syngende træer.

Ifølge Anna Højen er det en tradition, som tiltrækker rigtig mange aalborgensere i alle aldre.

-  Det er en virkelig hyggelig og stemningsfuld juleoplevelse, hvor både store og små kan hygge sig, siger hun.

- Børnene synes ofte, at det er sjovt at gå rundt og trykke på musikstanderne ved træerne, og flere gange har vi oplevet, at folk spontant bryder ud i dans, giver hinanden et kys under trækronerne, samles med familie og venner ved træerne, uddyber hun. 

- Og at det er med gratis adgang for alle gør, at det bliver en juleoplevelse for hele Aalborg og alle, der kommer hertil udefra, påpeger pressechefen.

For at finde frem til de træer, der er klar til give dig en ekstra omgang julestemning, kan du som nævnt gå efter juleudsmykningen på musikstandene. Alternativt kan du finde oversigten over juletræerne inde på Aalborg Kongres & Kultur Centers hjemmeside.

Anna Højen afslører i øvrigt, at AKKC arbejder på en ekstra julet 1. søndag i advent, men hvad det mere præcist går ud på, er indtil videre en hemmelighed, da planerne ikke er faldet helt på plads endnu.

Annonceret indhold

Nyeste