- Det ville være utroligt ærgerligt, hvis de her hobbyer forsvandt, er de enige om

AALBORG: Hylderne er fyldt med brætspil i alskens størrelser og afskygninger. Selvom det er en sommereftermiddag, og solen skinner, er der masser af kunder på jagt efter spil. I ’spillelokalet’ sidder kunder og maler på de små spilfigurer, der senere skal bruges i et spil Warhammer eller Dungeons & Dragons. Der er god tid. Butikken først lukker kl. 22.

For i Aalborg Spilforsyning handler det ikke kun om at sælge brætspil, men også om at skabe et samlingspunkt for de nordjyder, der holder af nichehobbyer som Warhammer, Magic og lignende.

- Kigger jeg på bundlinjen fra 18-22, så er det ikke nogen god forretning at holde længe åbent. Men det er heller ikke nødvendigvis så vigtigt. For det skaber jo et miljø, som så gerne trækker noget med sig på andre tidspunkter, forklarer Dennis Dalgaard, der bestyrer Aalborg Spilforsyning i Algade.

Spillelokalet kunne lige så vel bruges som butikslokale med flere varer på hylderne, men for ejerne bag forretningen er det afgørende netop at have et sted, hvor folk kan mødes om deres fælles interesse for spil.

Thomas Lee Christensen
Selvom mange forbinder brætspil med hygge i vinterhalvåret, så er der stadig salg i spil om sommeren. Dennis Dalgaard forklarer, at det om vinteren især er de lange, tunge brætspil, der sælger – mens det om sommeren er de lidt mindre spil, der er salg i. Foto: Henrik Louis

Er til for at understøtte miljøet

Udover de kreative aktiviteter i spillelokalet, er butikken denne eftermiddag også velbesøgt af kunder på udkig efter underholdning til sommerferien. Det kan føles ganske naturligt, at butikken og spilmiljøet omkring den eksisterer i Aalborg – men faktisk risikerede spilmiljøet at dø ud i byen.

På samme adresse lå der før en anden butik, der fungerede som samlingspunkt for Aalborgs spilentusiaster. Da den lukkede, stod Dennis og hans venner pludselig uden et samlingssted for deres fælles interesse.

- Vi var en håndfuld kunder, som havde brugt butikken mere eller mindre ugentligt, og vi var enormt kede af det her hul i miljøet, der opstod meget pludseligt, fortæller Dennis Dalgaard.

Derfor slog han og tre kammerater til, og de overtog lokalerne for at åbne deres egen butik med fokus på netop spil og det lokale miljø i Aalborg.

- Det var som udgangspunkt mest for at understøtte miljøet. Jeg har selv tidligere rejst i Europa og Nordamerika i flere år for at spille. Det ville jeg ikke have kunnet, hvis det ikke var fordi, jeg var kommet et sted ligesom det her og spillet flere gange om ugen.

FAKTA

Aalborg Spilforsyning

Aalborg Spilforsyning åbnede d. 17. august 2017 i Dragons Lairs gamle lokaler

De fire grundlæggere af butikken er alle nordjyder, og to af dem arbejder på fuld tid i butikken

På alle hverdage har butikken åbent om aftenen, så kunderne kan sidde og spille, male eller bygge i spillelokalet indtil kl. 22.

Selvom butikken også sælger udstyr til blandt andet Magic, Dungeons and Dragons og Warhammer, så er det stadig brætspillene, der er den største varegruppe for forretningen

Butikkens bedst sælgende spil er ’Exploding Kittens’

Thomas Lee Christensen
På hverdage er der hver eftermiddag og aften fokus på et bestemt spil eller område. Hver onsdag er der hobby- og figurspilsaften. Foto: Henrik Louis

På dybt vand

Det at starte sin egen butik fra bunden, uden nogen butiksuddannelse eller -erfaring, viste sig dog ikke at være helt let.

- Det har været et kæmpe projekt.

- Det var sgu ikke meget butikserfaring, vi havde. Jeg plejer også at sige, at folk nok kan mærke, det er lysten, der driver værket, for vi ved egentlig ikke, hvad det er vi laver, griner Dennis, der godt nok ikke har en butiksuddannelse, men til gengæld har interesseret sig for spil i 25 år.

Selvom åbningsprocessen har været hårdt, og mængden af bagvedliggende systemer, der skulle på plads, var større end ventet, så kan Dennis Dalgaard i dag glæde sig over at leve af sin hobby og kærlighed til spil.

- Det er jo lidt en drengedrøm at få lov til at arbejde med, noget man går op i.

Thomas Lee Christensen
Under corona-nedlukningen var der særlig stor efterspørgsel på puslespil, fortæller butiksbestyreren. – Det har nærmest ikke været til at have puslespil stående på hylderne. Foto: Henrik Louis

Trods den manglende butikserfaring står Dennis og kammeraterne tre år senere ikke kun med en fysisk spilbutik og webshop, men også med det samlingspunkt for miljøet i Aalborg, som de håbede på at kunne holde i live.

- Det, at der er noget liv, og at der er et sted for de her hobbyer, tror jeg, er fuldstændig essentielt for, at de hobbyer kan eksistere, fortæller Dennis Dalgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...