Torben O. Andersen
Det populære veterantog får ikke lov til at rulle ud på skinnerne her i julen 2017 al den stund, at formalia endnu ikke er på plads. Foto: John Lykholt

Det er ikke lykkedes for Limfjordsbanen i Aalborg at få hevet en krævet driftstilladelse ud af Trafikstyrelsen

AALBORG: Det er på mange måder op ad bakke for Limfjordsbanen i Aalborg.

Den skuffende melding til børn, forældre og bedsteforældre her kort før jul er nemlig, at de mod forventning ikke kommer til at høre det særdeles populære veterantogs karakteristiske tøf tøf lyde, når der ellers efter køreplanen skulle køres efter juletræer til udvalgte destinationer syd for Aalborg.

Der er således ingen damp på togets kedler, og veterantoget samler så at sige støv på ubestemt tid i remiseanlægget.

Der tilbydes ingen køreture til børnene og deres familier efter juletræer her forud for julen 2017, og det er en uventet streg i regningen for Limfjordsbanen, hvis medlemmer kører med veterantoget.

En fast tradition

Mike Lynge Stefansen, Nørresundby, er næstformand i Limfjordsbanen, og han siger til aalborg:nu, at man desværre ikke har fået den nødvendige og påkrævede driftstilladelse af Trafikstyrelsen.

- Og det er i grunden rigtig træls, for det betyder kort og godt, at vi overhovedet ikke må køre med veterantoget.

Så vi kommer meget mod vores vilje til at skuffe rigtig mange mennesker, der meget naturligt havde sat næsen op efter en køretur med veterantoget.

- For mange børnefamilier er det jo en fast tradition, at man skal ud og køre med toget og hente årets juletræ, siger Mike Lynge Stefansen og tilføjer, at det så er anden jul i streg, at toghjulene står stille.

Limfjordsbanen fik nemlig inddraget sin driftstilladelse den 15. juni 2016.

Kører måske til sommer

Mike Lynge Stefansen:

- Vi plejer normalt at køre fra Aalborg Banegård til henholdsvis Gistrup og Skørping, og det foregår sædvanligvis i tre weekender op til jul.

Næstformanden siger videre, at man nu har ventet i over 10 uger på at få den ønskede driftstilladelse og dermed grønt lys til at rulle ud på skinnerne med veterantoget.

- Og jeg tør næsten ikke gætte på, hvornår vi får tilladelsen, men jeg har dog et lønligt håb om, at den er i hus senest ved årsskiftet, understreger Mike Lynge Stefansen.

Det betyder, at man måske først kommer ud og køre med toget igen til sommer næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...