Livet her

Der er Bambier på isen...

Find skøjterne frem for nu er nedtællingen til åbningen af den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads i Aalborgs midtby nemlig i fuld gang

31. oktober 2017 kl. 14:17

AALBORG: Så kan I godt begynde at finde skøjterne frem fra gemmerne og få dem poleret, slebet og shinet op.

For nu er nedtællingen nemlig begyndt til åbningen af den kommunale skøjtebane på C. W. Obels Plads i Aalborgs midtby.

Sæt kryds i kalenderen ved søndag den 3. december.

Alle er naturligvis velkomne til at tage hul på den udendørs skøjtesæson klokken 11.00, som meget passende kan skydes i gang med den nok så berømte sætning fra Walt Disneys populære tegnefilm fra 1942, hvor den lille kanin Stampe siger til sin nuttede og firbenede ven: - Bambi - the water is stiff...

Om "vandet" på skøjtebanen så er stift nok til skøjtelivets glæder for både store og små afhænger i høj grad af vind og vejr på selve dagen.

Vejret kan spille et puds

Idrætskonsulent Søren Ørgaard, sundheds- og kulturforvaltningen hos Aalborg Kommune, siger til aalborg:nu, at åbningen af skøjtebanen i hvert fald er programsat til søndag den 3. december.

- Men vejrliget kan naturligvis spille os et puds og i værste fald skubbe sæsonpremieredatoen.

- Der behøver dog ikke at være frostgrader for at kunne etablere skøjtebanen og vedligeholde den, men jo koldere det er, jo bedre har skøjtebanen det naturligvis også, pointerer Søren Ørgaard og tilføjer, at termometret helst ikke skal over ca. fire plusgrader, før det begynder at give problemer med isens holdbarhed.

Selve opsætningen og monteringen af skøjtebanen går i gang i uge 45.

Farvel til den gamle

Søren Ørgaard:

- Det er i øvrigt sidste gang, at vi etablerer den "gamle" skøjtebane på pladsen, og det skal forstås på den måde, at der er afsat midler til opbygning af en helt ny skøjtebane med bl.a. spritnye køleslanger og bander i sæson 2018/19.

- Vi har haft etableringen af skøjtebanen i udbud op til indeværende sæson, men vi modtog ingen tilbud overhovedet, så derfor er vi nødt til at køre med den "gamle" bane endnu en sæson.

- Vi har således fået den forklaring, at interesserede firmaer ikke turde give sig i kast med opgaven i år på grund af et stort pres på deres underleverandører, forklarer idrætskonsulenten.

Ifølge Søren Ørgaard er der åbent på skøjtebanen på hverdage fra klokken 15 til 20, og lørdage og søndage er åbningstiden fra 11 til 20.

Skøjtesæsonen varer til og med uge otte i 2018.

Annonceret indhold

Nyeste