Der bliver trængsel på kajen i både Aalborg og Nørresundby i dagene 3. til 6. juli i år til The Tall Ships Races 2019

AALBORG: Der bliver noget at se på og fryde sig over, når verdens smukkeste sejlskibe her i sommeren 2019 lægger sejlruten forbi Aalborg og viser sig frem for både små og store nysgerrige øjne.

Aalborg er nemlig for femte gang valgt som vært for The Tall Ships Races, og det bliver helt givet en publikumsmagnet uden lige.

Så sæt endelig kryds i kalenderen i perioden 3. til 6. juli i år, og hvis man endnu ikke har planer for en eventuel udlandsrejse i netop uge 27 - så lyt til det gode råd og bliv endelig hjemme for så i stedet at tage en tur på havnen i både Aalborg og Nørresundby og se på smukke og majestætiske sejlskibe fra snart sagt alle verdenshjørner. Det vil man absolut ikke fortryde.

Arrangørerne forventer et besøg på formentlig flere end 90 sejlskibe, hvor skibene er inddelt i fire klasser.

Torben O. Andersen
Adskillige af verdens smukkeste sejlskibe - herunder "Wylde Swan" fra Holland - deltager i kapsejladsen i 2019, hvor Aalborg for første gang er tildelt rollen som starthavn. Arkivfoto: Arthur Smeets

Redaktionen på aalborg:nu har været i gang med den helt store kugleramme, og vi har regnet os frem til, at der på nuværende tidspunkt er tilmeldt 61 skibe i skrivende stund. Vel at mærke under den forudsætning, at vi har talt rigtigt sammen.

I klasse A,, som omfatter de største af sejlskibene, er der lige nu 19 tilmeldinger.

Klasse B. har 21, klasse C. 13 og klasse D. otte tilmeldinger.

Èn af de seneste tilmeldinger til Tall Ships Races 2019 kommer således fra skibet "Wylde Swan" fra Holland, der hører til i klasse A.

Skibet, der er bygget i 1920, betegnes typemæssigt som en "Topsail Schooner 2.", og det er verdens største tomastede topsejlsskonnert. "Wylde Swan" har en fast besætning på 12 mand og har plads til 38 unge sejlivrige gaster m/k.

Netop i år kan Aalborg tilmed markere 20 året for deltagelse i racet. Første gang var nemlig i 1999.

Og det er første gang, at Aalborg er valgt som starthavn.

Der er i øvrigt udpeget tre andre værtsbyer i årets sejlads, og det er Fredrikstad og Bergen i Norge samt Aarhus, der er slutby på racet.

The Tall Ships Race er en sand publikumsmagnet uden sidestykke, og det skønnes, at der var ikke færre end 718.000 gæster til begivenheden i 2015 i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...