Livet her

Der er idylliske, kæmpe og lynhurtige både på havnen

Regattaen er for alvor skudt i gang og havnefronten summer af liv både på kajen og på vandet

15. juni 2018 kl. 18:54

AALBORG: Glade matroser i bybilledet er det sikre tegn på, at weekenden byder på ekstraordinære ting. For eventplanen ved Aalborg Regatta er fyldt med aktiviteter, og det tiltrækker mange allerede fra først på eftermiddagen.

Vuggende hygge og vild ræs

Aalborg Regatta byder som bekendt på lidt af hvert, men er nok især kendt for de smukke sejlskibe. De ligger da også og vugger stille i havnen, ganske som de tidligere har gjort. Alligevel er der noget, der ikke er, som det plejer. Lyden af heftige motorer afbryder løbende lyden af snakkede mennesker, den blæsende vind og bølgeskvulp.

De vilde Formula 2 racerbåde er nemlig gået i gang med at træne til den del af VM, der holdes i havnen senere på weekenden. Flere hundrede følger med fra kajen, hvor også det kæmpe store skib Absolon har lagt til.

Lækkerier fra øst og fodbold

Bevæger man sig op mod Toldbodsplads, får man et øjeblik følelsen af, at man selv er sejlet ud i verden og er havnet i Østen. Der er nemlig Asian Culture Festival, og duften af orientalske krydderier spreder sig fra de mange madboder. Det er også en mulighed at få lavet et kinesisk navn, købe farverige figurer og meget mere.

Længere inde i byen på Gl. torv er der øjeblikkeligt en anden stemning. Her er der pyntet op i røde og hvide farver, og storskærmen viser VM i fodbold direkte fra Rusland. Her er fyldt godt op med folk, som nyder en fadøl, spiser mad og sidder og snakker. VM Fanzonen er åbent under hele slutrunden, og i morgen lørdag vises Danmarks første kamp mod Peru klokken 18.

Annonceret indhold

Nyeste