Få din hund i dagpleje og blive klogere på den

AALBORG: I den gamle togremise, midt i Aalborg, ved Godsbanen på Hjulmagervej, finder man et ganske særligt sted for hunde. Stedet hedder Wuuf Hundecenter som tilbyder hundetræning, rådgivning og hundedagpleje. Lige ved siden af Råt&Godt og Urban City finder man den charmerende bygning, som huser hundedagplejen. Ved døren bliver man budt velkommen af stifter og iværksætter Andreas Rosenvinge. Han er dog ikke alene. Under dagens besøg har han fem hunde i dagplejen.

- Vi minder på mange måder om en almindelig dagpleje. Vores normering er fem hunde per plejer. Vi er et stimulerings tilbud, så det stiller også krav til hundene og til os der passer dem, fortæller Andreas Rosenvinge.

Niels Skovmand
Andreas Rosenvinge sammen med sine hengivne dagpleje hunde. Foto: Niels Skovmand

Når man kommer ind i centret, bliver tankerne da også ledt hen imod en alminde dagpleje, som man kender den. Der er en kæmpe reol, hvor hver hund har sit eget rum med navn. Der kan man placere hundens private ejendele, og på hegnet ind til opholdsstuen, hænger der julesokker med hundenes navne på. Så får de en lille overraskelse, når de møder i om morgenen. Der er et kæmpe legerum, hvor hundene kan løbe rundt og lege. Der er også en stue med sofaer, hvor hundene kan ligge og sove til middag.

- Når hundene kommer ind om morgenen, bliver de sendt ind i det store legerum, så de kan får brændt noget krudt af. Derefter kommer de ind i den opvarmede stue, hvor vi også giver hundene massage, fortæller Andreas Rosenvinge.

Niels Skovmand
Når hundene møder ind i dagplejen, har de deres egen sok med julegodbidder. Foto: Niels Skovmand

Hundene får frokost på samme tid hver dag, og de får også en middagslur. Til luren er der gamle kufferter med tæpper, eller de kan benytte sig af sofaerne.

- Vi går meget op i, at hundene skal have det godt. Vi er meget bevidste om, at hundene er meget forskellige, og vi gør alt for at læse deres signaler, så der ikke bliver overskridt nogle grænser, fortæller Andreas Rosenvinge.

Andreas fortæller i øvrigt, at hundene faktisk er meget tydelige i deres sprog, men at der desværre er mange hundeejere, der ikke har lært at forstå det.

- En logrende hale er ikke bare et udtryk for glæde. Det kan også være et udtryk for usikkerhed. Vi gør rigtig meget ud af socialisere hundene og træne dem til at møde andre hunde, fortæller han.

Vil man blive klogere på sin egen hund, kan man få rådgivning og konsultationer i WUUF Hundecenter.

Niels Skovmand
Når hundene møder ind om morgenen er der fri leg i legerummet. Foto: Niels Skovmand

Hvis man skulle frygte, at hundene skulle blive mere end almindeligt glade for at være sammen, og den almindelig leg skulle udvikle sig til parringsleg, så er der også tænkt på den del.

- Vi går kun fem hunde med en plejer, så vi har altid øje på dem. Hvis det er, at hunhundene er i løbetid, så har vi løbetidsbukser. Ellers har vi tøsetirsdage, hvor det kun er tæver der er sammen, fortæller Andreas Rosenvinge.

Du kan se mere til WUUF Hundecenter på WUUF.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...