Ældre Sagen indbyder kommunen til en dialog og en konstruktiv løsning

NØRRESUNDBY: - Der må kunne skabes plads til både fårene og golferne.

Sådan lyder meldingen og opfordringen fra Anni G. Walther, Aalborg, der er formand for Ældre Sagen Aalborg.

Formanden udtrykker således stor beklagelse over, at en stor gruppe af hendes medlemmer i Ældre Sagen nu er kommet i en træls og helt ufrivillig klemme i forbindelse med Aalborg Kommunes ihærdige og intense kamp imod bjørneklo på de kommunalt ejede golfbaner i Lindholm.

Området er plaget af den invasive og uvelkomne plante, og bjørnekloerne har invaderet og spredt sig over store dele af arealet ned mod Limfjorden.

Kommunen har for kort tid siden sat en fåreflok på ca. 190 individer ud i området, og deres eneste opgave er kort og godt at gnaske løs på bjørnekloerne ved golfbanerne.

Vader i fårelorte

De fritgående får tager naturligvis ikke hensyn til, hvor de skider, og resultatet er, at der nu ligger tusinder og atter tusinder af fårelorte på golfbanerne og på hele stisystemet til enorm stor gene for ikke blot golfspillerne, der er medlemmer hos Ældre Sagen, men også for mange andre, der dagligt færdes i det naturskønne og offentlige område.

Golfspillerne påpeger selv, at de rent ud sagt vader i fårelorte til langt op over skosålerne.

De gør samtidig gældende, at det er direkte ulækkert at gå i området og på golfbanerne i det hele taget, og at de mange fårelorte totalt ødelægger glæden ved at spille golf på banerne.

Golfspillerne har tilmed fået den opfattelse, at de nu meget mod deres vilje tvinges væk fra banerne.

Anni G. Walther siger til aalborg:nu, at hun har stor forståelse for, at kommunen gør alt for at bekæmpe bjørneklo.

- Men man kunne også stille det relevante spørgsmål, om Aalborg Kommune er kommet alt for sent i gang med at rense området for bjørnekloer, siden problemet har vokset sig så stort.

- Når det er sagt, så synes jeg også, at kommunen bør tage et skyldigt hensyn til golfspillerne, der jo var der som de første.

- Der er tale om en stor gruppe af ældre medborgere, der har ganske stor fornøjelse af både golfsporten og det sociale samvær med andre samtidig med, at de får rørt sig og på den måde får masser af frisk luft og god motion.

Jaget på porten

- Hvis den positive vilje ellers er til stede hos Aalborg Kommune, så må der fremadrettet kunne findes en god og konstruktiv løsning, der tilgodeser alle parter, understreger Anni G. Walther og tilføjer, at hun vil have det særdeles skidt med, hvis hendes medlemmer bliver jaget på porten på grund af omstændighederne.

Formanden peger selv på nogle eventuelle løsningsforslag.

- Èn mulighed kunne f.eks. være at lave nogle midlertidige indhegninger, så fårene ikke generer golfspillerne og vice versa, og en anden mulighed kunne måske være en ugentlig oprensning med maskiner af området for fårelorte.

- Og der skal såmænd nok også være både tre og fire og andre gode løsninger på problemet, pointerer Anni G. Walther og anfører, at det helt essentielle for hende er at se løsningsmuligheder og ikke begrænsninger i den fastlåste situation.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...