Der er dog et sted i Aalborg, Hefty og Lasse Lyd elsker ekstra meget

AALBORG: Har du hørt den? Den store kærligheds raphymne til Aalleren fra den store sammenskuds rapfest: AALBORGINAL. I videoen til rappen Cypher kommer vi rundt i alle afkroge Nordens Paris, og billederne bliver ledsaget af skarpe rim fra 11 rimsnedkere. Ideen til rappen opstod i hovedet på Lasse Lyd, og da han præsenterede den for Jonny Hefty, var der ingen tvivl. Den skulle bare laves.

- Det var ikke fordi sangen manglede, men jeg har altid haft lyst til at lave sådan noget som den rap. De venner jeg har, bruger en masse aalborgensiske udtryk som for meje me dej og alle Heftys udtryk. Hvis man ikke skulle have Hefty med, hvem skulle man så? Da jeg så spurgte ham og han sagde ja, så var det oplagt. Nu er vi så her, lyder det fra Lasse Lyd.

Det var ikke kun Hefty, der sagde ja, det gjorde MaxRim, Lars Pank, Lars Nobel, Simon Red, Zjakalen, Mike D'Angelo, Kazpa G, $cootie Rack$ og J-Rock også, og dermed var Aalborginal blevet til virkelighed.

- Aalborg har en meget lang og stolt hiphop tradition, og har skabt mange kendte og dygtige rappere, djs og grafittimagere. Vi sidder lidt i øst og vest og laver ikke rigtigt noget sammen. Vi har vores egen lille verden, så der var et eller andet fedt ved at samles under de Aalborginale faner. Det var for at lave en kollektiv ting og samle en scene igen, som da far var dreng, lyder fra Jonny Hefty.

Ideen til at samle folk og lave noget sammen opstod også, fordi Aalborg mangler en rapscene.

- Jeg synes virkelig, det mangler. I andre byer er der koncerter en gang om ugen, og her kan der gå måneder imellem at de kommer. Vi skal dyrke fællesskabet og vi kan løfte mere, hvis vi er sammen. Nu kender vi hinanden og det giver en god holdånd. Nu er der god ånd og sammen kan vi hylde Aalleren, fortæller en optimistisk Lasse Lyd.

Der er dog et sted i Aalborg, som betyder ekstra meget for de to rappere, og de nævner det begge to med det samme. Det er et sted, hvor kreativiteten trives, og hvor der er frirum til udtryk og sammenhold.

- I Karolinelund kan man male på væggene og udtrykke sig kreativt, og når der ikke er corona, er det et god sted at holde koncerter. Og der er jo det her ungdomshus, hvor de unge laver kunst og teater, lyder fra Jonny Hefty.

- Karolinelund er sådan en lille lomme, som du ikke finder andre steder i Aalborg. Sådan en lomme af kultur og liv. Andre steder er der butikker og beton, men der er aktivitet, kultur og sport. Jeg synes, at det er et rigtig fedt sted, samtykker Lasse Lyd.

Det er ikke det sidste, vi har hørt fra det nye arbejdskollektiv.

- Det kommer helt sikkert mere. Hvornår det bliver og hvad det bliver, ved jeg ikke. Det bliver nok ikke en hyldestsang mere til Aalborg, men der skal nok komme mere, slutter Lasse Lyd.

Du kan se kærlighedsrappen lige her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...