Det er synet her, du møder i Fyensgade i øjeblikket. Foto: Anne Norre
Livet her

Derfor må du ikke bruge de nedgravede containere i Fyensgade

Spærrede containere er ikke et uvant syn her i byen. Se hvad du skal gøre i stedet

22. november 2021 kl. 12:53

AALBORG: Det har givet anledning til undren, at der er sat gul tape hen over nogle af de nedgravede containere i Fyensgade.

Det har vi naturligvis undersøgt, og her er svaret: Det skyldes, at der i øjeblikket er kloakarbejde i området, så skraldebilerne kan ikke komme hen til containerne og tømme dem.

- De, der må formodes at bruge de tre containerne i øen, har fået direkte besked i e-boks, og vi har sat containere på hjul op i området i stedet, så borgerne stadig kan komme af med deres affald, siger renovationschef Jens Boye, der ikke pt har noget bud på, hvornår tapen bliver fjernet.

Containere på hjul er din redning, hvis du plejer at bruge de lukkede containere. Foto: Anne Norre

- Derudover kan man også bruge de øvrige nedgravede containere i området. Og vi kører jævnligt i midtbyen, så vi holder selvfølgelig også øje med containerne.

Det er dog jævnligt til debat i forskellige fora, at containerne hurtigt er overfyldte, og der nogen gange står affald ved siden af dem.

- Vores erfaring er, at det er sjældent, at containerne er fyldt, vi oplever i stedet jævnligt, at det er store sække, der blokerer for andet affald, siger Jens Boye. Han nævner i den forbindelse de forskellige ordninger, der findes, hvis du skal af med det affald, der ikke er husholdningsaffald. Og dermed egentlig skal på genbrugspladsen.

- Renholdelsen omkring containerne handler om, hvordan de bliver brugt. For de er beregnet til husholdningsaffald fra beboelserne i området, de er ikke autonome genbrugspladser, siger Jens Boye.

- I stedet kan man bruge den afhentningsordning, kommunen har, hvor man bestiller afhentning af for eksempel et køleskab eller en sofa. Derudover står der også et telefonummer ved containerne, så man er altid velkommen til at kontakte os, hvis man ser, at en container er stoppet eller fyldt op. Vi har alle en fælles interesse i, at vores by er pæn.

Jens Boye fortæller, at man jævnlig kan opleve, at containere er spærret af, da der løbende er forskelligt gravearbejde rundt omkring i byen.

I alt skal der graves omkring 1000 containere ned i midtbyen, kommunen er nået cirka halvvejs.

Annonceret indhold

Nyeste