Der er en masse interessante og kreative varer på hylderne, når det går løs til Designer's Market

AALBORG: En lampe til både bord og loft, drinksglas med en betonskal og et kombineret kreditkort- og solbrilleetui.

Det er blot nogle af de produkter, du kan møde til Designer’s Market på AAU CREATE torsdag 4. april kl. 11-15. Her udstiller og sælger 40 kandidatstuderende i industrielt design produkter, som de har produceret i forbindelse med et undervisningsforløb.

Lampen STØBT er snart tilgængelig på stobt.dk, hvor to studerende har taget projektet videre og nu er i gang med at udvikle flere produkter i serien.

- Vi fik en unik mulighed for at få sat egne evner på prøve, samt at producere og sælge vores første designprodukt. Den succesoplevelse vi fik på markedet med vores lampedesign gav blod på tanden til at drive forretning med projektet. Det har været en fantastisk måde at få erfaringer med drift og etablering af virksomhed, fortæller Mikkel Thomassen og Sofus Amby Jørgensen.

De studerende har som en del af undervisningen fået ca. 10 hverdage til at designe, konstruere og fremstille mindst 20 stk. af et produkt, som markedsføres og sælges på torsdagens marked. På den måde efterlignes virkelighedens tidspres på produktudvikling, blot i mindre skala.

- Det er vigtigt at kunne sætte teori og abstrakte designprocesmodeller i spil i virkeligheden, så en universitetsuddannelse ikke kun bliver akademisk videnproduktion. Ved at sætte vores designstuderende til at handle og virkeliggøre deres tanker, bliver produktudviklingsproblematikkerne pludselig meget konkrete og vedkommende, fortæller lektor og kursusholder Christian Tollestrup.

Designer’s Market er en del af kurset ”Advanced Integrated Design: Business Development” på 2. semester på kandidaten i industriel design engineering på Aalborg Universitet.

Designer’s Market finder sted på CREATE, Rendsburggade 14, torsdag 4. april 2019.

Der er gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...