Den ny håndværk- og designfestival holdes 4. november. Privatfoto
Livet her

Designfestival i Aalborg

Fiber-fryd byder på masser af workshops

24. oktober 2017 kl. 14:40

AALBORG: Aalborgs nye håndværk -og designfestival Fiberfryd løber af stablen 4. november. Kulturrådmand Mads Duedahl, som støtter initiativet om at samle flere om håndens kreative arbejde, holder festivalens åbningstale.

- Fiberfryd-festivalen er virkeligt et godt initiativ, som jeg er sikker på kommer til at styrke og skabe mange nye fælleskaber rundt omkring håndværk og design. Kreativiteten og iværksætterlysten er generelt i vækst i Aalborg, men jeg bliver ekstra glad, når en fælles passion for håndværk og design giver anledning til at folk mødes. Jeg er sikker på, at deltagerne nok skal få mange gode timer på festivalen, siger Mads Duedahl.

Aftenskolen FOKUS Folkeoplysning, Garncafé Madsine og Tille’s Værksted for håndarbejde har sammen taget initiativet til en anderledes kreativ festivaldag i Sundheds-og Kvartershuset i Aalborg Øst. Fiberfryd tilbyder inspiration, fordybelse og læring ved at mixe workshops og samtaler om strik, hækling og broderi. Alle nye teknikker og discipliner har det til fælles, at de udspringer af arbejdet med fibre.

På festivaldagen kan alle med en kreativ åre eller en spirende interesse være med. Man kan vælge en workshop om formiddagen og en om eftermiddagen. Det samlede program tilbyder 12 forskellige workshopmuligheder, som alle har en erfaren fagperson som underviser. For eksempel kan man kaste sig over en workshop i "Gobelin & Flødeskum".

Det nye festivalkoncept synes at tiltale flere, og derfor opfordrer arrangørerne til, at man husker at tilmelde sig, mens tid er.

- Du skal tage med til Fiberfryd ikke blot for at deltage på to workshops med læring, men for at opleve den samhørighed, der opstår i interessefællesskabet på tværs af både alder, baggrund og foretrukken håndarbejde. Det frirum, der opstår på en dag som denne er godt for både krop og sjæl, og giver dig brændstof til mange gode dage også efter dørene lukker og Fiberfryds mange frivillige takker af for denne gang, fortæller Marianne Ochwat fra Tille’s Værksted, som er medarrangør af Fiberfryd.

Festivaldagen byder på flere fælles beskæftigelser. Yogaaspiranter fra det nye Yogahuset Aalborg tilbyder yogastræk til de ivrige hænder og ømme nakker. Og med maverne fyldt af god økologisk mad serveret af KaffeFair kan man inspicere spændende strikkeinstallationer, deltage i stafetbroderi og nyde god musik og fællessang.

Annonceret indhold

Nyeste