Helle Lyngbechs vinderbillede. Præmien var et gavekort på 1500 kr. til Musikkens Hus
Livet her

Det bedste billede fra krydstogt-sæsonen

147 billeder kæmpede om præmierne i Aalborg Havns fotokonkurrence

12. oktober 2017 kl. 09:58

Det har været en ganske særlig krydstogtsæson for Aalborg Havn, hvilket den netop afsluttede fotokonkurrence blandt nordjyske amatørfotografer vidner om. 147 billeder af krydstogtskibe i Limfjorden blev det til under Aalborg Havns fotokonkurrence, der løb fra 24. maj til sæsonafslutningen 8. oktober i år.

Vinderen blev Helle Lynbech fra Hals for sin kreative vinkel på et af krydstogtskibene fra Viking Ocean Cruises, mens det blev reflekteret i vinduespartiet på Aalborg Universitets afdeling ved havnefronten.

Andenpladsen gik til René Hoffmann, som fangede Magellan, mens hus passerer Utzon Center

Dommerne var de to pressefotografer Laura Guldhammer og Torben Hansen fra Nordjyske Medier, og deres begrundelse for udvælgelsen var følgende:

"Vinderbilledet var vi (dommere) - uafhængigt af hinanden - fuldstændig enige om. Det er virkelig kreativt udført, gennemtænkt og en anden måde at løse en fotoopgave på. Det er godt udført i forhold til de mange lag, der er i billedet. For det første har vi selve Aalborg Universitet med på billedet, som er en stor del af Aalborg, dernæst skibet i refleksionen, som vi ikke er i tvivl om er et krydstogtskib. Det gør billedet godt og gennemtænkt. Det andet lag er dernæst menneskene i billeder, der stadig viser en størrelseskontrast. Billedet viser liv og mennesker, og det er et billede, man kan gå på opdagelse i, og vi er slet ikke i tvivl om, hvor vi er henne. Til sidst giver glasset næsten en bølgende effekt, hvilket associerer til det åbne hav - også en detalje, vi er vilde med. Rigtig flot billede og en klar vinder."​

André Grandfeldt Bakken fik en tredjeplads for dette billede af Viking Star ud for Hals. Anden- og tredjepræmien var brunch i Musikkens Spisehus med ledsager.

Oplægget til deltagerne var, at deres billeder skulle indfange historien om Aalborg som krydstogtdestination, hvilket sæsonen bød på mange unikke muligheder for at gøre.

- 2017 har været en særlig sæson, der for alvor har markeret Aalborg som en populær destination for krydstogtturisme, siger Michael Rosenkilde Lind, account manager i Aalborg Havn Logistik A/S.

Den første milepæl blev sat 24. maj, da der blev lavet det første dobbeltanløb i Limfjorden nogensinde, nemlig ud for Honnørkajen i Aalborg af krydstogtskibene Viking Sea og Viking Sky.

Senere på året, 22. august, var der endnu et dobbeltanløb. Denne gang med Viking Star og Magellan, som i sin tid blev bygget på Aalborg Værft.

Dommerne, pressefotograferne Laura Guldhammer og Torben Hansen.

- Det var imponerende at se to store skibe navigere tæt forbi hinanden i centralhavnen - og dobbeltanløbene blev samtidig helt ikoniske med den succes, Aalborg Havn oplever i forhold til at kunne tiltrække rederier inden for cruise-turismen, siger Michael Rosenkilde Lind.

En succes, der blev understreget 21. juli, da krydstogtskibet Artenia lagde vejen forbi som nummer 100 anløb i Aalborg Havns historie.

Sæsonen blev afsluttet 8. oktober, da Magellan, som især betyder noget for tidligere medarbejdere på Aalborg Værft A/S, rejste fra Aalborg i fuld efterårssol.

Anden- og tredjepladsen i fotokonkurrencen gik til henholdsvis René Hoffmann og André Granfeldt Bakken.

Annonceret indhold

Nyeste