Mød Kathrine Skovsgaard, der er indehaver af Events by Skovsgaard; hun fortæller her om BoxTown, events og hvad Aalborg betyder for hende.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

En by i rivende udvikling men også en by med mange store, urørte potentialer.

Det bedste ved byen er, at man let kan være firstmover, da meget slet ikke er vundet frem endnu.

Og så er aalborgenseren en helt særlig størrelse som ikke bider på hvad som helst. Det elsker jeg, fordi det stiller krav.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

​Jeg har flere steder.

Naturmæssigt elsker jeg især området ved Egholmfærgen, langs fjorden eller bare langs den flotte havnefront.

Og Nørresundby har ved fjorden - særligt bag Lindholm - et vanvittigt lille paradis, hvor der endda går får. Skoven bag Sygehus Syd, især toppen over Hasseris, er også en lækker perle.

Bymæssigt og især kulturmæssigt holder jeg meget af de skønne, lidt skæve cafeer, og jeg kommer gerne ud til diverse events, om det er inde eller ude.

Jeg forsøger altid at bakke op omkring andres initiativer. Det, synes jeg, er vigtigt.

Hvordan har det været at stå bag en nyskabelse som BoxTown i Aalborg?

Det har været en længere rejse. Vi var jo de første som meldte ud, at vi ville starte, men vi blev forsinket grundet byggeprocessen.

Andre fik så lov at ride på bølgen, og det er jo bare lækkert for byen med flere initiativer.

Men udfordringen for os efterfølgende har været at få kommunikeret ud, hvad BoxTown er; et fødevaremarked med fokus på de lokale nordjyske gårde og et oplevelsescenter, hvor gæsten også kan smage på lækkerierne.

BoxTown kan ikke sammenlignes, fordi der ikke på landsplan findes lignende tiltag, hvilket kan gøre det sværere for forbrugeren at forstå. Vi forstår jo bedre, når vi kender noget, som minder om noget.

Du er jo involveret i en række events, hvordan er Aalborg som by, når det handler om at involvere sig i - og bakke op om - begivenhederne?

Jeg startede med at lave events i Aalborg efter at være vendt hjem fra flere år i Hamburg, så jeg havde ikke så meget at sammenligne med fra andre danske byer.

Jeg oplevede - som de fleste nyopstartede gør - at det var svært, fordi der var så meget at forholde sig til.

Siden hen glider det noget lettere med tilladelserne med mere, især fordi kommunen bakker op omkring mine til tider skøre projekter.

Beboerne er meget nordjyder, hvilket betyder, at de ikke hopper med på hvad som helst. Som initiativtager har du ikke nødvendigvis en stor skare som bakker op og deltager, og slet ikke hvis vejrforholdene driller, hvilket de jo gerne gør.

Til gengæld kommer de glædeligt og deltager, når noget er gratis - og så medbringer de gerne deres egen sixpack.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit privat- og/eller arbejdsliv?

Jeg føler mig beriget med så mange fantastiske personer i mit erhvervsnetværk, som er evigt støttende og bakker mig op. Vildt fedt er det blandt andet, at borgmester Thomas Kastrup stiller op og gerne åbner døre også.

Mine mange kollegaer gennem utallige projekter har gjort det muligt at afvikle de skæve events. Jeg er dem evigt taknemlig.

Privat betyder min familie og mine tætte venner alt for mig. De er der bare altid, de støtter mig og bakker mig op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...