Fremover skal 24-årige Julie Kanstrup stå i spidsen for Skansens Frisørcenter

NØRRESUNDBY: Den 29. april i 1969 åbnede Inge Kanstrup Skansens Frisørcenter på Toftevej i Nørresundby. 29. april i år, et halvt århundrede senere, overtager barnebarnet Julie Kanstrup ejerskabet af salonen, mens Inge Kanstrup fortsætter med at hjælpe til efter behov.

- Vi har lavet en bytter, siger Inge Kanstrup.

- Mens jeg indtil nu har været mester og Julie assistent, så bliver det fra 29. april lige omvendt.

Hun nævner selv sin alder på 77 år som en medvirkende årsag til beslutningen om at trække sig. Samtidig troede hun, at hun skulle nyde sit otium sammen med ægtemanden, men ham mistede hun uventet.

-Derfor fik jeg pludselig mere tid til overs end jeg havde regnet med, og det giver mig mulighed for at fortsætte med at klippe de kunder, der er vant til at komme hos mig, selvom Julie overtager ejerskabet, forklarer hun.

Susanne Justsen
Julie og Inge Kanstrup i Skansens Frisørcenter, som Inge åbnede i 1969. Foto: Lars Pauli

Går fint i spænd

Julie Kanstrup er glad for mormors fortsatte tilstedeværelse, da de to familiemedlemmer har hver deres styrker indenfor faget. Inge Kanstrups spidskompetence er at klippe og sætte hår til store begivenheder såsom bryllupper, mens Julie Kanstrup ved alt om hårfarvning, makeup og farvning af bryn og vipper.

- Vi supplerer hinanden godt, og vi går også fint i spænd, vurderer den unge frisør.

Hun er udlært hos sin mormor og har haft sin hyppige gang i salonen allerede i barne- og ungdomsårene, hvor hun havde fritidsjob som hjælpepige. Så selvom det måske kan være overvældende at blive selvstændig, så kender den nye indehaver allerede såvel kunderne som hver en krog i salonen og er ikke spor nervøs.

- Nej, det er jeg ikke. Tværtimod så glæder jeg mig rigtig meget, siger Julie Kanstrup, der fylder 25 år ugen før overtagelsen, så der er nogle begivenhedsrige dage i vente for den unge frisør. Kulminationen bliver 29. april, hvor der er reception i Skansens Frisørcenter fra klokken 12 til 18. Alle interesserede er velkomne.

Susanne Justsen
Inge Kanstrup vil fortsætte med at hjælpe til i salonen og klippe de kunder, der er vant til at komme hos hende. Foto: Lars Pauli
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...