Fredagsfest og Skovrock genopstår i coronavenlige udgaver

AALBORG: Festivalerne hænger i en tynd tråd. Og der er generelt langt mellem de store kulturelle udskejelser.

Men nu kommer Skråen, der synes, at sommer hænger uløseligt sammen med livemusik og fadøl, til undsætning.

For selv om der fortsat er masser af krav og restriktioner, planlægger spillestedet en række sommerkoncerter i henholdsvis Karolinelund og Skovdalen.

- I første omgang vil vi sandsynligvis i løbet af et par uger sætte billetter til salg til koncerter i Skovdalen, siger leder af Skråen, Jørgen Nissen.

Han har sammen med de øvrige ansatte på spillestedet i længere tid ventet på nyt fra regeringens ekspertgruppe vedrørende festivaler og store kulturbegivenheder. Udspillet kom forleden og anbefaler en model, hvor der blandt andet er arealkrav, publikum bliver inddelt i sektioner, og hvor åbningen sker i to faser. Den første fase løber til alle over 50 år har fået første stik, og den anden til alle er vaccinerede.

- Generelt må jeg sige, jeg er skuffet over det, vi er blevet præsenteret for. Det er virologerne i den gruppe, der har bestemt det hele, siger Jørgen Nissen, som synes, det er svært at se sammenhæng mellem kravene og den kontrol, man generelt har over epidemien.

- Første fase kan jeg forstå. Den minder om det, vi så sidste sommer, men anden fase har jeg svært ved at se logikken i, for når det kommer til stykket, er der ingen reel forskel på, hvor mange vi må lukke ind i de to faser, og man synes helt at se bort fra, at alle over 50 til den tid er vaccinerede, siger han.

En koncert ad gangen

For Skråens udendørs arrangementer betyder udspillet fra ekspertgruppen helt konkret, at de i den første fase kan lave koncerter med 1000 siddende gæster i henholdsvis Skovdalen og Karolinelund. Tilhørerne skal være adskilt i to områder med separate indgange, boder og toiletfaciliteter. I anden fase er antallet det samme, men her behøver de ikke være delt i to grupper.

- Det er ikke mange koncertgæster, men dog nogen, konstaterer Jørgen Nissen.

Planen er lige nu at lave en række koncerter i Karolinelund hen over sommeren - sandsynligvis under navnet Fredagshygge - på samme måde som sidste sommer. Og fra og med august så også at lave arrangementer i Skovdalen som en art Skovrock.

- Vi kan jo så håbe på, at politikerne i mellemtiden har besindet sig og åbnet for arrangementer med flere mennesker. Men må vi til den tid fortsat kun have 1000 inde, leger vi med tanken om også at flytte Skovrock til Karolinelund, fordi det er dyrt at stille op i Skovdalen, siger han.

Hvem du så skal glæde dig til at høre på scenerne hen over sommeren forbliver en hemmelighed for nu. Skråen offentliggør traditionen tro først programmet til fredagsfesterne i Karolinelund 1. juni, og når det gælder Skovrock-arrangementerne, mangler en del stadig at falde på plads.

- Jeg forventer ikke, at vi kan offentliggøre en hel række koncerter på én gang, det bliver nok mere noget med en ad gangen, lyder det.

Ekspertudvalgets indstilling, til hvordan der kan afvikles koncerter, skal nu behandles politisk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...