Gammelt affald fra Gigantium genopstår i sommerlandet

AALBORG: Det bliver ekstra uhyggeligt i år, når Fårup Sommerland åbner til Høstfest i efterårsferien. I år præsenterer parken nyheden Den Forheksede Skov som byder på Mosekonens bryghus og kirkegården. Hele området er blevet til i samarbejde med aalborgensiske Råt&Godt og består blandt andet af genbrugsmaterialer fra Gigantium.

- Det har været et fantastisk samarbejde mellem Fårup Sommerland og RåtGodt, lyder der fra Marketingchef Rasmus Mortensen.

Niels Skovmand og Tina Larsen
Fårup Sommerland har fået sin egen kirkegård. Foto: Simon Clausen

Hele området bliver fyldt med spøgelser, kæmpe svampe og fugleskræmsler.

- Christian Helweg fra Råt&Godt er sindssygt kreativ, og han har haft fantastiske ideer til, hvad man kunne gøre med området, og hvordan man kunne genanvende affald til udsmykning. Han har blandt andet bygget kister og fugleskræmsler af materialer der ellers skulle smides ud, lyder det fra en meget begejstret Rasmus.

Niels Skovmand og Tina Larsen
Til Høstfesten kan man også se støvletræet. Privatfoto

Christian Helweg deler begejstringen for samarbejdet og projektet.

- Det er en fed opgave og spændende at være med til, vi har fået lov til at stå for en stor del af Den Forheksede Skov, siger ejeren om Råt&Godts rolle.

Unge og medarbejdere fra den socialøkonomiske virksomhed står bag forheksede blomster og svampe, fugleskræmsler samt kister og kors til kirkegården - alt sammen lavet af restmaterialer fra byggebranchen, blandt andet træbeklædning fra Gigantium.

- Det har også været rigtig sjovt at lave Heksens Værksted, det er et stort skur med disk, gamle vinduer og døre og så videre, siger Christian Helweg.

- Og man kan selvfølgelig møde en heks derinde.

Han lægger ikke skjul på, at det er en opgave, der passer perfekt til filosofien i Råt&Godt.

- Det har været helt fantastisk. Det er fedt at beskæftige unge mennesker, genbruge materialer og lave noget der har en funktion, som andre bliver glade for. Og så er det et helt lokalt projekt, siger Christian Helweg.

- Og nu glæder vi os til næste uge, hvor vi alle er inviteret i Fårup Sommerland for at se det færdige resultat.

Niels Skovmand og Tina Larsen
Råt&Godt har blandt andet lavet svampe og fugleskræmsler. Foto: Fårup Sommerland

Er man til lidt mere uhygge, er der naturligvis også Det Hjemsøgte Skibsværft, som kræver mere mod. Det er det ombyggede baderum som byder på regulær uhygge og levende mennesker der skal skræmme livet af dig.

- Det er, som vi kender det, men der er lavet lidt om på måden, man går igennem det. I år kræver turen igennem mørket også et mundbind. Folk har jo en tendens til at skrige, når de går igennem, lyder det fra Rasmus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...