Forvandlingen af en debatskabende øjebæ til et grønt byrum centralt placeret i Aalborg er nu ved at være i hus

AALBORG: Man tror næppe sine egne øjne, når man ser den igangværende forvandling af Budolfi Plads i midtbyen i Aalborg.

Er det monstro et ægte fatamorgana, der åbenbarer sig for beskuerens øjne - eller er det virkelig Budolfi Plads anno 2019 i en version ét eller andet, der helt givet fortaber sig i mørket?

Budolfi Plads er således i denne tid ved at blive genfødt som en slags fugl Føniks efter i mange herrens år at have levet en nærmest hensygnende og intetsigende tilværelse på én af de mest centrale og attraktive pladser overhovedet i hele byen. Nogen har ligefrem haft den opfattelse, at pladsen har haft karakter af en såkaldt øjebæ.

Torben O. Andersen
Der bliver ikke sparet på hverken store træer eller øvrig grøn beplantning, der skal matche de store og hvide opholds- og gåarealer på pladsen. Foto: Henrik Bo

Men forandringens vinde blæser nu ret så kraftigt over hele området, og om føje tid får den ikoniske og smukke Budolfi Kirke en nabo - og i særdeleshed et grønt naboområde - der gerne skulle være med til at forskønne hele området.

Alt det gamle er nemlig brudt ned og fjernet fra jordens overflade, og forvandlingens dirigentstok er lagt godt og sikkert i hænderne på NCC, der er totalentreprenør på det samlede byggeprojekt, mens Budolfi Plads A/S er bygherre.

Torben O. Andersen
Jakob Søe Lundgaard er seniorprojektchef hos NCC, der er totalentreprenør på det samlede byggeprojekt, og han er klar til at aflevere byggeriet pr. 1. november i år. Foto: Henrik Bo

Jakob Søe Lundgaard er seniorprojektchef hos NCC, og han oplyser til aalborg:nu, at byggeriet er klar til at blive afleveret pr. 1. november i år.

- Hele projektet indeholder ca. 7000 kvadratmeter nybyggeri, og det omfatter bl.a. en dagligvarebutik på ca. 1200 kvadratmeter, en række lejemål til let erhverv foruden 31 lejeboliger, der i størrelse varierer fra 110 til 190 kvadratmeter.

Lejlighederne er endnu ikke indflytningsklare, men de står også færdige 1. november.

Torben O. Andersen
Der bliver arbejdet på højtryk for at få udført de sidste arbejdsopgaver. Foto: Henrik Bo

Jakob Søe Lundgaard:

- Endvidere etablerer vi 105 offentlige p-pladser, og dertil kommer 26 private p-pladser. De private pladser betjenes af en bilelevator.

Ifølge seniorprojektchefen vil åbningen og overdragelsen af byggeriet blive markeret i november, hvorimod en egentlig åbningsfest er planlagt til maj næste år.

Torben O. Andersen
Den centrale bygning på pladsen skal huse en ny café og spisested med restauratør Lars Helmuth ved roret. Spisestedet får navnet "Aktuel". Foto: Henrik Bo

Erhvervsmægler Steen Royberg, NORDICALS, varetager udlejningen af erhvervslejemålene, og han siger til aalborg:nu, at to lejemål er på plads.

- Det drejer sig om dagligvarebutikken Rema, der har planlagt åbning til torsdag den 7. november, og desuden åbner restauratør Lars Helmuth en ny café og spisested på Budolfi Plads, hvor der er masser af muligheder for bl.a. udeservering.

Torben O. Andersen
Stålrampen midt i billedet er allerede navngivet "Kærlighedsstien", og den bliver ca. 100 meter lang. Foto: Henrik Bo

Steen Royberg fortæller videre, at der stadig er mulighed for at leje sig ind i yderligere fem erhvervslejemål, der størrelsesmæssigt varierer fra 150 til 350 kvadratmeter.

Han peger på, at mulighederne er legio med hensyn til, hvad lejemålene kan bruges til, og det kunne f.eks. være butik, restaurant, café osv. osv.

I den sammenhæng kan det i øvrigt oplyses, at det nye spisested får navnet "Aktuel" og etableres i et ca. 300 kvadratmeter stort lokale.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...