Borgmester Thomas Kastrup-Larsen afslørede det nyeste murmaleri, der er malet på tvillingesiloerne i Aalborg

AALBORG: Danmarks flotteste cykelskur ligger i Aalborg.

Den opfattelse har i hvert fald Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, og det gav han meget kraftigt udtryk for, da han selv stod for den officielle afsløring af det smukke cykelskur.

Borgmesteren havde - naturligvis - et smil på læberne, da han kom med karakteristikken, der er møntet på bygningen og det nyeste murmaleri i Aalborg.

For det omtalte cykelskur er nemlig de smukt bemalede og dekorerede tvillingetårne på den gamle eternitgrund i Aalborg, og murmaleriet blev på behørig vis - som det sig hør og bør - afsløret af Thomas Kastrup-Larsen ved et arrangement onsdag på "Nitten", som området også hedder i folkemunde.

Det skal derfor lige forklares, at der i bunden af de to tårne er etableret plads til henstilling af cykler med bl.a. cykelstativer.

Torben O. Andersen og Laura Guldhammer
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, til venstre, tøvede ikke med at karakterisere murmaleriet og tårnene som det flotteste cykelskur i Danmark.

Er døbt "Tvillingerne"

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen sagde bl.a. følgende i sin ferniseringstale:

- Jeg er glad for at kunne være med til at afsløre dette kunstværk.

- Ikke færre end 52 elever fra Techcollege i Aalborg har været med til at male motivet i samarbejde med kunstneren, og jeg mener, at resultatet er blevet utrolig flot, stort og markant.

- Jeg synes, at det er Danmarks flotteste cykelskur med noget fantastisk kunst ovenpå, pointerede borgmesteren.

Det er kunstneren Jonas Pihl, København, der har udtænkt og skabt selve motivet til murmaleriet, som han selv har døbt "Tvillingerne".

Han forklarer titlen med, at hans kunstværk er overført til netop et par tvillingetårne.

Torben O. Andersen og Laura Guldhammer
Kunstner Jonas Pihl, København, der ses til venstre, er den skabende kraft bag murmaleriet.

Industriby til vidensby

Jonas Pihls kunstværk illustrerer efter hans egen opfattelse både fortiden, nutiden og fremtiden, og han skildrer den lokale transformation af Aalborg fra en fortid som industriby til en nutidig vidensby.

Siloerne er ca. 34 meter høje og ca. ni meter i diameter.

Tvillingetårnene fremstår i dag som et særdeles iøjnefaldende og farvestrålende murmaleri med bl.a. blå og turkis farver.

Når man som beskuer går på opdagelse i murmaleriet, der også bidrager til at knytte de to gamle industritårne sammen, så falder ens øjne uvilkårligt på f.eks. Budolfi Kirke, Tyren på Vesterbro og Utzon Centret.

Der er i øvrigt malet følgende inskription på de to tårne:

- Partnerskab mellem Plus Bolig, Jyske Bank, Flügger, Techcollege, Stjerne Stilladser, kunstner Jonas Pihl.

Torben O. Andersen og Laura Guldhammer
Den gamle eternitgrund i Aalborg er én af de travleste byggepladser i hele Aalborg, og murmaleriet pynter ganske gevaldigt på hele området.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...