To Aalborg-drenge står bag ny forbrugerplatform

AALBORG: Som så mange andre iværksættereventyr startede dette, fordi der var et behov. En ny forbrugerplatform har set dagens lys. Den hedder Belongo, og bag den står to Aalborg-drenge. De hedder Daniel Munch og Søren Søndergaard, og eventyret startede med en brugt bil.

- Ideen opstod for et år siden i forbindelse med købet af en brugt bil. Jeg ville gerne vide, hvilke reparationer der var blevet udført på bilen. Det var for at undgå at betale for reparationer, som var blevet udført. Jeg havde fået anbefalet at få skyllet gearkassen, og for en sikkerheds skyld fik jeg det gjort. Jeg vidste jo ikke, om det var blevet gjort. Som det er med de fleste andre gode ideer, så opstod den på grund af et behov, fortæller Søren Søndergaard.

Ideen med belongo.dk er, at man kan registrere alt, hvad man får foretaget af reparationer. På siden kan man oprette sin egen bruger og sikkert uploade kvitteringer og skrive noter til sig selv. Efter ideen havde taget sin form, tog Søren Søndergaard fat i vennen Daniel Munch, og sammen udviklede de belongo.dk.

- Det er lidt pudsigt med de dyreste ting, vi ejer - som hus eller bil - at vi er meget dårlige til at gemme kvitteringer. Sådan en viden har jo en enorm værdi, hvis man engang skal sælge dem videre, fortæller Daniel Munch.

Der er ingen begrænsninger på, hvilke ting man opretter på belongo.dk. Hvad enten det er hus, tv eller en brødrister. Ud over at få overblikket selv, så er der en ekstra værdi at hente med de kvitteringer, man lægger ind.

- Der er en anden vigtig grund til at gemme sine kvitteringer. Man skal huske på, at der jo også er garanti på de reservedele, man køber. Systemet er oprettet på den måde, at man får en notifikation, hvis garantien er ved at udløbe på den reservedel, man i sin tid købte, fortæller Søren Søndergaard.

At blive bruger på belongo.dk koster ikke noget, og det kommer det heller ikke til.

- Søren og jeg har kørt den sikre vej. Vi har begge arbejde ved siden af, så vi behøver ikke tjene penge på det lige nu. Lige nu kan vi hurtigt lave justeringer på platformen og rykke lun hurtigt. Hvad det så bringer med sig hen ad vejen, det må vi så se, fortæller Daniel Munch.

Ideen til Belongo blev testet på venner og bekendte, og modtagelsen varierede meget.

- Nogle siger, at det vist kun er jer selv, der synes, at det er en god ide, og andre synes, den er super. Vi har brugt BusinessAalborg til at sparre med, fortæller Søren Søndergaard.

Når man starter som iværksætter, kommer man også til at bruge en masse tid.

- Det har vi også gjort til at starte med. Men vi vil gerne rose os selv. Vi har lavet og udviklet platformen på en måde, så der er mindst muligt vedligehold med den. Det betyder, at vi stadigvæk kan passe vores fuldtidsarbejde, slutter Søren Søndergaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...