Blandt initiativerne er en kampagne, der skal få unge til holde sammen i nattelivet

AALBORG: De tragiske begivenheder, hvor to unge mistede livet i Aalborgs natteliv i begyndelsen af året, har sat ekstra fokus på sikkerheden på havnefronten. Og nu har byrådet formelt besluttet, hvilke initiativer, der skal tages, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sikkerheden på havnefronten skal blive bedre ved blandt andet opsætning af flere termiske kameraer, der kan spotte, om nogen er faldet i vandet. Der opsættes pissoirer, så færre fristes til at stille sig op ude ved kajkanten. Der vil blive kigget på at øge antallet af natbusser og etableret safezones, hvor man trygt kan vente på at blive hentet. En del af det er en kampagne, hvor unge opfordres til at feste sammen, når de går i byen.

Initiativerne bliver sat i værk på tværs af kommunens forvaltninger, Nordjyllands Politi, restauratørerne i nattelivet og frivillige aktører.

- Det at skabe tryghed er et fælles ansvar. Der er ingen tvivl om, at vi sammen med politiet og branchens forskellige aktører kan arbejde med at øge sikkerheden omkring det at gå i byen i Aalborg, fortæller rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og Velfærd.

- Men taler vi om kulturen, når vi går i byen, så vi skal vi jo ud og i kontakt med de unge selv.

Det gør man blandt andet i Tryg Aalborg-samarbejdet, der består af Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og Region Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...