Det kan se blodigt ud, når havpattedyr obduceres. Her en næbhval, der i sommer gik på grund ved Voerså og siden blev skåret op på Aalborg Universitet og undersøgt.
Det sker

25 døde sæler og hvaler skæres op i Aalborg

Forskere fra hele landet undersøger døde havpattedyr - du kan se med

15. november 2022 kl. 19:59

AALBORG: I denne uge vil 25 sæler og små hvaler blive skåret op på Aalborg Universitet - og du kan se med.

De mange havpattedyr er fundet døde langs kysterne, og nu skal de obduceres og undersøges nærmere. Blandt andet for at finde ud af, om de er døde af sygdom, eller fordi de forvildede sig ind i fiskernes net.

Obduktionen i Aalborg sker som led i den nationale overvågning af havpattedyr. Samtidig er det en form for grundforskning, for selv om hverken sæler eller marsvin er sjældne i danske farvande, er der stadig ubesvarede spørgsmål om disse dyr.

Aalborg Universitets Institut for Kemi og Biovidenskab står for obduktionen af alle indleverede døde havpattedyr i landet.

Så skal der skæres. Aalborg Universitet har tidligere obduceret sæler og små hvaler, og i næste uge sker det igen.

Torsdag 17. november vil forskere og studerende fra universitetet i Aalborg - sammen med dyrlæger og kolleger fra universiteterne i Aarhus og København - obducere og undersøge de 25 døde sæler og marsvin.

- På den måde kan vi følge havpattedyrenes sundhedstilstand, siger seniorforsker Sussie Pagh fra Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet.

De døde havpattedyr, som obduceres på Aalborg Universitet, er friske - nogle har været frosset ned. Her en lille hval. 

Her forgår det

Hvis du har lyst til at se med, når de mange sæler og marsvin obduceres, skal du tilmelde dig senest 16. november - se mere her

Arrangementet foregår 17. november og starter kl. 16.30 hos Aalborg Universitet, Institut for Kemi og Biovidenskab, Fredrik Bajers Vej 7H i Aalborg.

Annonceret indhold

Nyeste