Nu er et af byens mest centrale kryds igen åbent for alle slags trafikanter.
Det sker

Efter et år med omkørsel: Hasserisgade er igen åben for trafik

Selvom du ikke kan se det, er der en ændring i det centrale kryds

01. maj 2023 kl. 18:35

AALBORG: Et af de helt centrale trafikale knudepunkter i Aalborg er igen åben for trafik. Det drejer sig om krydset Hasserisgade / Vesterbro, der nu igen er åbnet for alle former for trafikanter.

- Krydset er igen åben for trafik i begge retninger, siger by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Det gælder fra 1. maj for både for biler, cykler og den kollektive trafik, at du nu igen kan køre ad Hasserisgade, hvis du enten skal til eller fra Vesterbro.

Lukket for et år siden

Hasserisgade blev lukket i forbindelse med, at viadukten på Vesterbro skulle udskiftes for et år siden. Og selvom vejarbejdet på Vesterbro har været færdigt længe, så har Hasserisgade stadig været spærret. For gennem de sidste seks måneder har der været en testperiode, hvor man har undersøgt, om trafikken blev bedre afviklet på Vesterbro ved at lukke Hasserisgade af. 

Under forsøget er der brugt GPS-data og vejkabler for at tælle biler. Alt sammen for at se, om det trafikale flow på Vesterbro blev hurtigere afviklet.

Hasserisgade / Vesterbro-krydset blev for første gang lukket ned for et år siden. Kong Christians Allé har været én af de veje, der har været mere belastet med trafik.

Flere ulemper end fordele

Forsøget viste, at afviklingen af trafikken blev lidt hurtigere, men det pressede de omkringliggende veje trafikalt. 

Derudover er aalborgenserne også blevet spurgt om deres oplevelse af ændringen. På baggrund af flere undersøgelser, er det nu besluttet, at Hasserisgade igen er åben i begge retninger.

- De negative konsekvenser står ikke mål med de positive. Så vi har gjort fordele og ulemper op, og nu bliver Hasserisgade igen åbnet.

Især planen for grunden hvor Sygehus Nord ligger, er et argument for, at trafikken skal have en optimal afvikling på Vesterbro / Hasserisgade.

- Når omdannelsen af Sygehus Nord er realiseret, er det planen, at Hasserisgade skal være åben for alle trafikformer for at kunne håndtere den mer-trafik, der genereres fra den nye anvendelse af Sygehus Nord-grunden. Vi har derfor vurderet, at vi allerede nu genåbner Hasserisgade for alle trafik-former; bil, cykel og kollektiv trafik i begge retninger, fortæller Jan Nymark Thaysen.

Lyskryds kan tænke selv

Men selvom du ikke kan se det, så er der sket en ændring i det store kryds. For krydset er blevet "fuldt trafikstyret".

Det betyder, at krydset generelt vil være mere grønt på Vesterbro.

- Hvis ikke der kommer biler fra Hasserisgade, så vil krydset fortsat vise grønt på Vesterbro. Det er for at skabe et bedre flow på Vesterbro. Og vi skal til at drøfte i byrådet, om flere af lyskrydsene på Vesterbro skal have samme funktion, siger Jan Nymark Thaysen.

Et fuldt trafikstyret lyskryds koster i omegnen af 200.000 kroner at etablere.

Annonceret indhold

Nyeste