Efter corona-år med aflysninger og udsættelser er Ungdomsringens Musikfestival nu tilbage i Nordkraft som normalt.
Det sker

Kæmpe festival skal have liv i Aalborg igen

Unge spiller op til fest i Nordkraft - du kan lytte gratis med

13. januar 2023 kl. 19:31

AALBORG: Det er måske den næste Mø, det næste The Minds of 99 eller Dizzy Mizz Lizzy, du snart kan opleve ganske gratis i Nordkraft. 

I næste uge kommer unge talenter fra hele landet nemlig til Aalborg for at fejre musikken og hinanden, når Ungdomsringen holder sin traditionsrige festival. 

- Efter nogle corona-år glæder vi os virkelig til at være tilbage i Nordkraft som normalt, fortæller Pedja Predrag Jovetic, der er centerleder på Fritidscentret Højvang i Svenstrup og en af arrangørerne bag musikfestivalen.

Eventen åbner på fredag 20. januar kl. 19 og fortsætter til midnat. Lørdag går det igen løs på fem scener rundt om i Nordkraft - foruden en åben scene i Kedelhallen, hvor man kan falde forbi og jamme på kryds og tværs. 

Festivalen plejer at tiltrække tusindvis af deltagere og nysgerrige på de to dage, den varer.

120 bands og nogle hundrede dansere er tilmeldt de to dages musikfest, og selv om det umiddelbart lyder som mange, er det lidt færre deltagere end tidligere.

- Det, at spille i bands i klubber, er noget, der bliver båret fra barn til barn. Men en del af den historie er gået tabt på grund af corona-årene, så vi er i fuld gang med at bygge den del af musiklivet op igen, fortæller han og understreger, at festivalen dog på ingen måde er i krise.

- Vi har det samme antal klubber, som vi plejer, repræsenteret, de deltager bare med færre bands. Vi er overbeviste om, at vi allerede næste år vil se endnu flere bands, når flere har fået chancen for at opleve, hvor fedt det er. 

Det er 41. gang, at Ungdomsringens Musikfestival bliver afholdt i Aalborg. Og begivenheden er ganske enestående.

- Der er intet andet, der minder om den. Det er et sted, hvor unge kan mødes på tværs af landsdele, køn og roller. Her kommer man, fordi man vil musikken og hinanden. Man får mulighed for at stå på en rigtig scene, hvor nogle af landets bedste laver professionelt lys og lyd, fortæller Pedja Predrag Jovetic og tilføjer:

- Musikfestivalen og vores pædagogisk afsæt bygger på stærke og forpligtigende fællesskaber, hvor vi ser netop fællesskabet som motor for social og personlig udvikling. I den sammenhæng har musikken en særlig evne til at fortælle historier og skabe fællesskaber på tværs af alder og køn.

Musikfestivalen er åben for alle - arrangørerne håber, at mange i byen har lyst til at komme forbi. Der er gratis adgang.

Annonceret indhold

Nyeste