Et sikkert tegn på forår er Carrus Navalis-optoget, som ruller gennem byen.
Det sker

Karnevalsoptog går gennem byen - her kan du møde det

Det traditionsrige Carrus Navalis-optog markerer, at lyset og foråret vender tilbage

17. marts 2023 kl. 06:07

AALBORG: Er du ved at være træt af kulde, slud og blæst. Så fortvivl ej, for bedre tider er på vej!

I morgen, lørdag 18. marts, gør Aalborg Karneval i hvert fald et ihærdigt forsøg på at vifte de sidste rester af vinteren væk og byde foråret velkommen, når der traditionen tro er Carrus Navalis-parade gennem midtbyen.

Optoget begynder ved Huset i Hasserisgade kl. 11 og bevæger sig herfra gennem Bispensgade til Gabels Torv og videre ad Algade og tilbage mod Huset i Hasserisgade igen, skriver Sambaskolen Poco Loco på Facebook.

I paraden kan du blandt andet møde en flagbærer med karnevalets banner efterfulgt af Dunkelfolket fra Fosdalen og klokkemænd med riskoste, der jager imaginære ånder, mørket og vinteren væk. Sambaskolen kalder foråret frem med trommer og sambadans, og en båd bliver trukket af en flok matroser, mens ukvemsordene flyver fra kaptajnen og hans folk, der fortæller sandheden om landkrabber og bolværksmatroser. 

Samba, matroser og Dunkelfolket - der er nok at kigge på, når optoget går gennem gaderne.

Carrus Navalis er en årligt tilbagevendende begivenhed omkring forårsjævndøgn. Optoget er inspireret af gamle hedenske skikke og fungerer som en hyldest til bl.a. forår og frugtbarhed og markerer samtidig starten på karnevalssæsonen.

Navnet er et egyptisk udtryk, der betyder skibsvogn eller havets vogn, det er derfor grupperne trækker båden med sig gennem gågaderne.

Annonceret indhold

Nyeste