Foto: Claus Søndberg
Det sker

Klumme: Lad der være (jule)lys

Mikele Volpi er formand for Aalborg City og indehaver af SanGiovanni. Han skriver klummer om det, der rører sig i Aalborg

18. september 2022 kl. 19:03

Det er jo ikke gået nogen forbi, at energipriserne er stukket af for både private og virksomheder. Der er reelt ingen hjælp at hente fra regeringen, der nærmest mere håner end hjælper med en rabat på 4 øre og et tilbud om et kviklån fra staten. Vi er med andre ord overladt til os selv i et komplekst og uigennemsigtigt energisystem.

I denne debat kommer der mange gode råd til at spare på madvarer, strøm og gas. Og der er også flere virksomheder, der har meldt ud, at årets julebelysning er aflyst.

Vi i Aalborg City har meldt ud, at vi tænder for julelyset i byens gader - ikke som vi plejer, men med det, vi mener, er rettidig omhu. Mange er begejstret, nogle er decideret vrede, og andre bekymrer sig om, at det går ud over skoler, institutioner, ældreplejen og lignende - det gør det ikke!

Vi har lavet et budget, og i stedet for lyset er tændt 24/7, så vil det være tændt 4-5 timer om dagen, hvor det gør mest glæde. 

Og hvem betaler det? Det gør såmænd alle Aalborg Citys medlemmer. Det er blandt andet byens restauranter og butikker, der betaler for selve julelyset, opsætningen og driften af det. Og det gør vi med glæde.

For glæde er det, vi har brug for i denne triste tid. Efter to år med Covid og aflyste julefester, lukket julehandel og restriktioner, så tror jeg, at vi alle har set frem til en mere normal jul i år. 

Og vi i servicebranchen, altså detail og restauranter, er jo sat i verden for at give vores gæster og kunder glæde og gode oplevelser. Det er nærmest vores pligt. 

Derfor mener vi også, at en oplyst by i julemånederne hører sig til - for at give glæde og måske lidt metaforisk for at sige, "at der er lys for enden af tunnelen". Lad der være (jule)lys - med rettidig omhu.

Mikele Volpi er formand for Aalborg City og indehaver af SanGiovanni. Han skriver klummer om det, der rører sig i Aalborg

Annonceret indhold

Nyeste