Michael Kvium er en af de mest kendte, danske billedkunstnere, og han er også en af gæsterene ved årets udgave af Kunsten Summer Lounge.
Det sker

Michael Kvium, Svend Brinkmann, og ... Her er hele programmet til Kunsten Summer Lounge

Kunst og musik er på programmet, når du er inviteret til at overvære sommerens talks

14. maj 2023 kl. 15:16

AALBORG: Det er et tilløbsstykke, når Kunsten inviterer til udendørs Summer Lounge. Og du kan godt begynde at glæde dig til masser af musik, kunst og samtaler, når den populære event vender tilbage.

Det er allerede offentliggjort, at værterne er Svend Brinkmann, Adnan Al-Adhami (Kendt fra bl.a. ”Adnan på tværs” på DR) og Emma Holten. De har udvalgt emnerne og vil moderere samtalerne med gæsterne.

Og nu har Kunsten offentliggjort hele programmet, som du kan se her:

Fallulah er første gæst på Kunsten Summer Lounge, og hun åbner både musikdelen og deltager i en talk med Emma Holten.

21.06 Emma Holten + Fallulah

Emne: Til kamp mod giganterne!

Fallulah åbner musikdelen af årets Summer Lounge med nye og gamle numre. Inden koncerten taler hun med aftenens moderator, Emma Holten, om sit arbejde, og hvad der står i vejen for en mere mangfoldig musikbranche.

28.06 Svend Brinkmann + Ditlev Tamm + Filiz Yasar

Tema: Hvorfor sætter wokeisme pisset i kog?

Debattråde eksploderer, når emnet er retten til at sige eskimo eller spise kød. Eller når det handler om kønsidentitet, etnicitet, feminisme eller LGBTQIA+. I en nysgerrig, åben samtale undersøger Brinkmann sammen med sine gæster, hvorfor wokeisme provokerer nogle – og hvad vi gør for at bygge bro.

Filiz Yasar er journalist, radiovært og woke, Ditlev Tamm er juraprofessor i retshistorie ved Københavns Universitet, forfatter, erklæret konservativ og crossdresser. 

05.07 Svend Brinkmann + Karen Vallgårda + Miriam Poulsen

Tema: Hemmeligheder

Pinlige anekdoter, dårlige vaner, utroskab og familiekonflikter. Der er nogle hemmeligheder, vi kun tør dele anonymt – eksempelvis i P1’s program ”Hemmeligheder” eller på Miriam Poulsens Instagram. Men hvad er hemmelighedens anatomi – og hvorfor er hemmeligheder så tunge at gå med alene?

Karen Vallgårda er lektor i historie på Københavns Universitet, hvor hun forsker i barndom, skilsmisse, familievold og følelseshistorie i det 19. og 20. århundrede. Miriam Poulsen lever af sine sociale medier, og i 2014 startede hun et projekt med at dele sine følgeres hemmeligheder, som hurtigt tog fart. 

12.07 Svend Brinkmann + Sonja Lovdal + Marlene Briciet Lauritsen

Tema: Hvorfor trives vi ikke?

Ventetiden i psykiatrien er lang, flere end nogensinde får en diagnose, og især børn og unge mistrives – men der ses også flere diagnoser blandt de ældre generationer. Præstationssamfundet, sociale medier og perfekthedskulturen får ofte skylden, men kan der være andre årsager?

Sonja Lovdal arbejder som influencer med mere end 130.000 følgere på sociale medier. Hun bruger sin platform til at snakke åbent og ærligt om mental sundhed og kropspositivitet over for sin unge målgruppe.

Marlene Briciet Lauritsen er professor i Børne- og Ungdomspsykiatri ved Aalborg Universitet og Psykiatrien i Region Nordjylland samt leder af forskningsenheden for Børne- og Ungdomspsykiatri.

19.07 Adnan Al-Adhami + Morten Elsøe

Tema: Facts & bullshit i sundhedsjunglen

Sundhed er en kæmpe industri, og hver dag en ny clickbait-historie, der spiller på vores frygt for at blive syge. Denne aften handler det om ernæring, vægttab og sundhed. Du får en guide til kritisk tænkning, så du kan sortere sandhed fra løgn, misinformation og konspiration.

Morten Elsøe er uddannet cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi og er forfatter, debattør og foredragsholder. 

26.07 Adnan Al-Adhami + Helin Erdem + Carolynne Kaddu Rasmussen

Tema: Mellem to kulturer

Hvor langt skal man gå for at ligne flertallet – og hvordan undgår man at blive en kulturkarikatur i stedet for bare et menneske? Til denne Summer Lounge taler Adnan med Carlolynne (Melvin Kakoozas mor) og Helin fra DR P3, der tilhører to generationer. 

Det handler om at høre til i to kulturer og finde sig selv siddende naturligt og behageligt på begge stole – måske endda flyde nonchalant i en blød, topersoners sofa.

02.08 Emma Holten + Kim Richard + Michael Kvium

Tema: De unge og de tunge i kunstbranchen

Michael Kvium er en af de mest kendte,  danske billedkunstnere og hans til tider uhyggelige og makabre værker deler vandene. I en samtale med den yngre kunstner, Kim Richard Adler Mejdahl taler de blandt andet om, hvordan unge og ældre kunstnere kan hente inspiration hos hinanden.

De vil også komme ind på, om vi overhovedet kan tale om, at forskellige generationer har et særligt udtryk? Kvium og Mejdahl har begge en legesyghed og en fascination af de absurde i vores hverdagsæstetik. På Kunsten Sommer Lounge taler de om deres tidligere arbejde, og hvad de ser hos hinanden; både forskelle og ligheder.

09.08 Adnan Al-Adhami + Selma de Montgomery + Jesper Dalgaard Pøhler

Tema: Grønne løgne

Vi tager tråden op fra ”Adnan og de grønne løgne”, der kan ses på DR. Det skal handle om klima, greenwashing og forvirrende mærkningsordninger. For hvordan bliver man en etisk og grøn forbruger uden at have en doktorgrad i at adskille fup fra fakta?

Jesper Dalgaard Pøhler er bæredygtighedskonsulent, forfatter og projektleder på Aalborg Universitet, Selma de Montgomery er gymnasieelev og klimaaktivist. 

Annonceret indhold

Nyeste