Sidst på sommeren ser en ny Egholm Festival dagens lys.
Det sker

Ny festival på Egholm skal tiltrække unge fra hele landet

Sidst på sommeren kan du høre koncerter, talks og debatter på limfjordsøen 

31. marts 2023 kl. 06:06
Opdateret kl. 10:57

AALBORG: Det er egentlig ikke første gang, der er lavet en festival på Egholm. Det er heller ikke første gang, der er vist modstand mod den tredje limfjordsforbindelse.

Men det afholder ikke en ny håndfuld aktører fra at melde sig på banen med en ny version af Egholm Festival.

Den tredje Limfjordsforbindelse, der skal gå tværs over den sydlige del af øen, ligger tæt på et fredet Natura 2000-område. Det har vakt en del debat.

Til sommer går Den Grønne Ungdomsbevægelse sammen med Huset, 1000Fryd, IshusetLive og DN Ung Aalborg om at arrangere en ny og større version af Egholm Festival. 

Ifølge tovholder på Egholm Festival, Rosanna Børsting, er målet "at give en stemme til unge i hele landet, der kæmper mod store infrastrukturprojekter, der ikke passer ind i grønt samfund."

- Vi mener ikke, det er ansvarligt at bygge en motorvej tværs over Egholm midt i klimakrisen. I det samfund, som vi skal hen imod, passer den ikke ind. 

- Desværre er det ikke kun i Aalborg, men også i andre dele af landet, at man laver sådan et projekt, der ikke fremmer den grønne dagsorden, siger hun og henviser til blandt andet Lynetteholmen i København.

Det skal der ske

Derfor vil Den Grønne Ungdomsbevægelse, hvor Rosanna Børsting er aktiv, samle unge fra hele landet til Egholm Festival, der skal markere - og igangsætte - en debat om det, de ser som en stigende tendens til forurenende byudviklingsprojekter.

Det kommer blandt andet til at foregå med koncerter fra ungdomsbands, talks, debatter, mad fra Norður og lokale øl fra Egholm Bryghus.

Når Egholm Festival løber af stablen til sommer, kan du smage det lokale brygshus' øl.

Der kommer også til at være en bod fra Danmarks Naturfredningsforening, og der vil også være familieaktiviteter i løbet af dagen.

Egholm Festival foregår 19. august. Bands og debattører vil løbende blive annonceret på Facebook-begivenheden.

Annonceret indhold

Nyeste