Thomas Bjørnagers første sæsonprogram som teaterdirektør på Aalborg Teater byder på oplevelser for både børn og voksne.
Det sker

Nyt sæsonprogram præsenteret - det her giver teaterdirektøren gåsehud

21. maj 2023 kl. 12:08

AALBORG: Det er en stolt teaterchef, der fortæller om det nye program for Aalborg Teaters 2023/24-sæson.

Der skal slås på gongen, forklarer direktør Thomas Bjørnager, så huset markerer over for publikum, at Aalborg Teater altså stadig lever i bedste velgående.

Det gør man ved for eksempel at begynde sæsonen med en musical, hvor man normalt slutter sæsonen med en musical.

Laser og pjalter, skrevet af tyske Bertolt Brecht i 1920'ernes hæsblæsende Berlin, skal være et tydeligt startskud på sæsonen og for den nye direktør.

- Når vi nu starter med Laser og pjalter på Store Scene, så er det et forsøg på at nulstille den her teatermaskine og vende tilbage til arvesølvet, hvor vi udstiller hele maskineriet med alt, hvad vi kan finde ud af. Så det er med 13 skuespiller på scenen og syv musikere i bandet. Hele mekanikken kører, så gæsterne kan mærke et ordentligt skrald.

Et bredt program

Thomas Bjørnager kan og vil ikke fremhæve noget fra programmet på bekostning af noget andet. Han vil give et politikersvar, hvis han bliver tvunget til det, slår han fast med et grin.

Men det er måske også styrken i programmet, siger han.

- På sådan et teater her skal vi lave så meget forskelligt slags teater som muligt til så mange forskellige slags mennesker som overhovedet muligt.

Derfor er det også blevet et bredt program, understreger han. Der er nogle helt klassiske forestillinger, og så de mere smalle afstikkere på Lille Scene.

Her fremhæver han blandt andet børneforestillingen Mio, min Mio, der bliver en interaktiv forestilling, og Glenn Bechs bog Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet! fortolket på scenen.

På Store Scene bliver det den helt store kulturkanon, man trækker på.

- Og så giver vi den en ordentlig en på hatten. Ludvig Holbergs Maskerade bliver, kan jeg godt love, en meget kulørt og fysisk version, vi tilbyder til familien.

Børneteater i øjenhøjde

Han peger også på, at man med børneforestillingen Mio, min Mio laver børneteater på en måde, som ikke har gjort det før på Aalborg Teater.

- Det er en forestilling, der tager børnene seriøst. Det er virkelig børneteater i øjenhøjde. Jeg vil ikke afsløre for meget, men det bliver en interaktiv forestilling, hvor børnene og forældrene kommer til at være en del af historien.

- Det er en måde at lave børneteater, som vi ikke har dyrket før på Aalborg teater.

Gåsehud

Selvom teaterchefen ikke vil fremhæve nogen forestilling, så er der ingen tvivl om, at der er en særlig stolthed at spore over sæsonens sidste forestilling, Ingmar Bergmans Høstsonaten.

- Jeg er virkelig glad og stolt over, at vi får Kirsten Olesen herop til den forestilling. Hun er efter min mening måske den allerstørste, vi har, der stadig er aktiv. At få sådan et stykke omvandrende teaterhistorie til Aalborg i den form, som hun er i, siger han, men gør ikke sætningen færdig.

Han løfter sin arm, og viser, at han har fået gåsehud.

- Hun bliver ved med at udforske tingene, og det er det, der kendetegner en virkelig stor kunstner.

Thomas Bjørnager håber på, at det brede program med noget til enhver smag vil få billetsalget tilbage til det niveau, det tidligere har haft.

- Vi tror på, at programmet kan give mange lyst til at komme i teatret, og så skal vi også sørge for at give dem en god oplevelse, når de er her. Jeg vil rigtig gerne invitere det her kæmpe store loyale publikum hjerteligt velkommen tilbage til Aalborg Teater. Det er selvfølgelig derfor, jeg har prøvet at plukke nogle af de værker, der har gennemslagskraften på hver deres måde.

Annonceret indhold

Nyeste