Operafestivalen har de senere år tiltrukket et stadigt større publikum - derfor vokser den markant i år.
Det sker

Publikum elsker den: Nu vokser musikfestival

Flere år med succes hos publikum får festival til at udvide med flere dage

09. marts 2023 kl. 08:01

AALBORG: Du kan høre det stort set alle steder i byen. På gaden, på torve og pladser, i kirker og i Musikkens Hus. Sådan bliver det også til sommer, når Aalborg Operafestival vender tilbage.

Efter flere års succes med at trække musikglade nordjyder til byen, bliver årets udgave af festivalen større end nogensinde.

Derfor kan publikum se frem til hele syv sensommerdage med internationale stjerner, hyggelige lokale initiativer, storslåede følelser og opera i alle afskygninger, skriver Aalborg Operafestival i en pressemeddelelse.

De første fire navne er netop blevet offentliggjort og har skudt gang i billetsalget. 

Du kan blandt andet opleve den verdensberømte norske sopran Lise Davidsen sammen med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus, mens en af Danmarks mest efterspurgte mezzosopraner Andrea Pellegrini sammen med organist Jørgen Ellekilde laver operakoncert under konceptet Orgel & Opera i Budolfi Kirke. 

Aalborg Operafestival er kendt for at rykke mange af koncerterne væk fra de etablerede scener og ud i byen - her f.eks. Brænderitårnet på Spritfabrikken. 

Det nordjyske kammerkor Vox Nordic inviterer til Opera & Bobler i Skalborg Kirke og i Aalborg Klosters indergård tager Prinsens Musikkorps os med tilbage i tiden.

- Med en varm tak for den vedholdende og begejstrede opbakning festivalen fra både aalborgensere, kommunen, kulturinstitutioner og det øvrige Nordjylland, glæder jeg mig allerede nu til sommerens afsløring af festivalens fulde program, siger festivalleder Peter Rønn. 

Det endelige program for festivalen, som er den 22. i rækken, offentliggøres først til maj. 

Aalborg Operafestival er en folkelig kulturfest for alle med alt fra hyggelige altankoncerter og orgel og opera over internationale stjernebesøg til opera i børnehøjde. Festivalen finder sted 13.-19. august 2023.

Annonceret indhold

Nyeste