En borger fandt søndag en skildpadde flydende i Limfjorden
Det sker

Skildpadde fundet i fjorden - formodes at være "dumpet"

En observant person gjorde søndag et usædvanligt fund i Limfjorden

11. september 2023 kl. 14:33

På en gåtur i området ved Lindholm Strandpark i Nørresundby fik en forbipasserende person øje på noget påfaldende, som lå passivt og flød rundt i den salte fjord sammen med noget tang; en skildpadde.

Formodes dumpet

Efter skildpadden var reddet op af vandet, blev den indleveret til Dyrenes Beskyttelse, som efterfølgende delte et opslag om den bortkomne skildpadde på deres Facebook-side.

- Denne uægte landkortskildpadde, der som sumpskildpadde lever i ferskvand, blev af en observant dyreelsker set passiv flydende i Limfjorden sammen med noget tang. Den har absolut intet at gøre der og må formodes at være “dumpet”.

Skildpadden, som er en art af sumpskildpadde, overlevede ikke natten, trods den tilsyneladende var i bedring efter redningen.

Sådan skriver Henning Ildal, kredsformand hos Dyrenes Beskyttelse i Nordjylland i Facebook-opslaget, som tog imod den medtagede skildpadde, da den først blev indleveret.

Hvor længe den har befundet sig i det salte fjordvand, tør Henning Ildal ikke gætte på.

Trist afslutning

Den blev efterfølgende overbragt til Dyrenes Beskyttelses vildtplejere, og virkede i første omgang til at være i bedring.

Skildpadden overlevede imidlertid ikke natten over.

Hvad det præcis var, der tog livet af skildpadden, og hvad skjoldets misfarvning skyldes, er uvist. Der er dog ingen tvivl om, at den som ferskvandsskildpadde ikke har haft det godt i den Limfjorden.

Annonceret indhold

Nyeste