Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober.
Det sker

To 18-årige fra Aalborg er nu udvalgt til at feste med Prins Christian

Kristine og Sander fra Aalborg skal til kongeligt bal på slottet

14. september 2023 kl. 11:20
Opdateret kl. 15:20

Prins Christian har inviteret to unge fra hver af landets kommuner til et kongeligt bal for at fejre sin 18 års fødselsdag. 

I Aalborg er de to 18-årige ved navn Kristine og Sander, der har fået den helt særlige invitation. Det skriver Aalborg Kommune nu på Facebook. Og reaktionen fra Kristine var overraskelse.

- Ej, jeg troede slet ikke, jeg havde en chance, lød det.

Hvem Kristine og Sander er, udover deres fornavne, har kommunen endnu ikke meldt ud. 

Men Kongehusets ønsker for udvælgelsen var oprindeligt, at deltagere til festen skal være 18-årige på festens tidspunkt, 15. oktober, og at de samtidig skal repræsentere hele landet mangfoldighed, når de samles 200 gæster. Derudover skal deltagerne også repræsentere hvert sit køn.

Flere hundrede håbefulde unge

Hver kommune har selv stået for udvælgelsesprocessen, og Aalborg Kommune har modtaget flere hundrede håbefulde ansøgere. 

Beslutningen om, hvem der skulle have invitation til det kongelige bal, er i Aalborg Kommune taget i samråd med  borgmester Lasse Frimand Jensen og rådmand Morten Thiessen, mens Aalborg Ungebyråd har haft det endelige ord.

Dermed også formanden for Aalborg Ungebyråd, Sara Tvilling, som havde glæden af at give beskeden til de inviterede unge mennesker, Kristine og Sander, som skal til bal på Christiansborg Slot for at feste med prinsen.

Annonceret indhold

Nyeste