Kristoffer Abel Nilsen har butik og arbejdende værksted på Spritten. Nu kan du også komme på kursus hos ham og lære at lave smykker selv.
Det sker

Vild med smykker? Kristoffer vil lære dig at lave dem selv

Du kan lære at arbejde med guld og sølv på ny kursusrække

25. januar 2023 kl. 18:58

AALBORG: Der er en stor tilfredsstillelse i at lave noget selv. At se en tanke blive til et færdigt produkt. Og hvis der så oven i købet er tale om et smykke, man kan bære på sig altid eller forære til en, man holder af, er glæden så meget større.

Men hvor begynder man, hvis man har en idé til en ring eller et vedhæng, og hvordan griber man det hele an?

Det kan du nu få både hjælp og gode råd til af en af byens garvede guldsmede. Kristoffer Abel Nilsen, der i eftersommeren åbnede guldsmedeforretning og arbejdende værksted på Akvavitvej ved Spritten, laver nemlig en række kurser i smykkehåndvæk gennem aftenskolen Fokus. 

- Det er en sjov og spændende måde at komme i gang med at lave smykker på. Man lærer basis om smykkeproduktion og teknikker, og man får lov at arbejde med og udvikle sine kreative sider, forklarer han.

Smykke i arv

Kurset, der begynder i februar, kører over otte aftenener, og på den tid kan man komme langt.

- Man kan fint nå at lave f.eks. en ring og et vedhæng - selvfølgelig lidt afhængig af hvor mange detaljer, man vil have på sine ting. Og man kan lave noget, der kan gå i arv, i en kvalitet, der holder, lyder det.

Kristoffer Abel Nilsen forventer, at de fleste kursister vil arbejde i sølv på grund af råvareprisen, men man kan også sagtens arbejde i guld.

- Der er også mulighed for, at man kommer med et smykke, man ikke bruger, eller et arvesmykke, og så smelter det om og laver noget nyt af det. I min egen forretning arbejder jeg selv meget med genbrug og bæredygtighed, så det vil bare være naturligt, siger han.

Kristoffer Abel Nilsen begyndte selv sit liv som guldsmed på et kursus a la det, han nu selv laver.

- Som 14-årig kom jeg på et hold med ene kvinder. Men det betød ikke noget, for jeg elskede det, og det skubbede mig i gang, fortæller han og tilføjer, at det via nogle omveje altså både har ført til en guldsmedeuddannelse og siden eftersommeren også egen butik og værksted.

Se også
Kristoffer går efter drømmen om guld
Annonceret indhold

Nyeste