Opbakningen til parade og fest i mangfoldighedens tegn har været helt overvældende, fortæller formand Martin Christensen

AALBORG: Den femte udgave af Aalborg Pride blev den hidtil største med et vurderet deltagerantal på omkring 5500. Og man kan allerede nu begynde at glæde sig til næste år, for det er helt sikkert, at der kommer mere fest med regnbueflag og parade.

Aalborg Pride er ikke kun en fest for LGBT+-miljøet. Det er en fest for alle, som mener, man skal have lov til at være den, man er og være sammen med den, man elsker. Sådan lød budskabet fra formanden for Aalborg Pride, Martin Christensen. Og det ser ud til, at mange har hørt det, for årets udgave af mangfoldighedens fest, blev den største i Aalborg nogensinde, og det varmer formandens hjerte.

Camilla Gammelgaard
Foto: Andreas Falck

- Det er gået helt vildt godt i år. Vi har ud fra vores beregninger vurderet, at paraden var dobbelt så stor i år. Sidste år syntes vi også, der var mange, men det her var helt vildt. Det har virkelig grebet om sig, og det har været fuldstændig vanvittigt, fortæller Martin Christensen.

Et flot syn

Han hopper altid selv op på en vogn, når turen går gennem byen, for at kigge udover de mange feststemte mennesker med regnbueflag og flotte kostumer. I år blev det et syn udover det sædvanlige, der både gav en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen.

- Jeg er stadig helt høj på den her oplevelse, og jeg har faktisk slet ikke ord for det. Vi blev virkelig blæst bagover. Det er jo noget, man kæmper for i et helt år, og man vil gerne gøre alt det bedste, så det er fantastisk at se, når det lykkes, og at så mange er med, fortæller Martin Christensen og fortsætter:

- Vi har kun fået positiv feedback, og der er mange, som siger, det var den bedste Pride i Aalborg nogensinde. Det er jo helt overvældende.

Selvom arrangørerne havde valgt at sætte priserne ned på mad og drikkevarer i år, med det formål at tiltrække endnu flere gæster til festen i Karolinelund, så matcher omsætningen den sidste år, og det er de meget tilfredse med. Aalborg Pride er dog stadig meget afhængige af sponsorater, for det er ikke en event, som genererer et kæmpe overskud.

Camilla Gammelgaard
Foto: Andreas Falck

Formanden drømmer desuden om flere frivillige hænder til næste år, så der kan komme mere til børnefamilier på dagen.

- Vi har tidligere haft hoppeborg, ansigtsmaling og forskellige aktiviteter for børnene, men vi manglede hænder i år, og derfor blev det valgt fra. Jeg håber, det vender tilbage, siger han.

Datoen for næste års Aalborg Pride er endnu ikke fastlagt, da der snart skal vælges en ny bestyrelse. Når den er på plads, bliver der valgt dato.

Normalt finder Aalborg Pride sted lørdag i uge 26, men i år var det flyttet til uge 28, da det ellers ville ramle samle med World Pride i USA, hvor mange af de nordjyske deltagere også er med.

Camilla Gammelgaard
Foto: Andreas Falck
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...