Få styr på, hvor og hvornår de vigtigste events finder sted

AALBORG: Nu er det er tid til at finde pailletbh’en og fjerboaen frem fra bunden af skabet. Efter to års coronapause er byens store folkefest, Aalborg Karneval, klar til på ny at fylde gaderne med sambarytmer og festlige optog.

Aalborg Karneval fejrer 40 års jubilæum netop i år. I anledning af den ekstra festivitas og optogets forventede mindst 80.000 karnevalister, som de sidste to år har savnet at danse samba ned ad Vesterbro, er der ingen tvivl om, at årets karneval bliver et speciel et af slagsen.

For at sikre, at du ikke går glip af de mange forskellige events, der finder sted under karnevalet, får du her et samlet overblik - omfattende alt fra børnekarnevalet til festen i Kildeparken:

International parade

Traditionen tro holder Aalborg Karneval International Parade fredag 20. maj, hvor karnevalsgrupper fra hele Europa deltager.

Årets parade går fra klokken 17 via Boulevarden over Nytorv og ender som sædvanlig på Gabels Torv, hvor årets karnevalskonge, Kato, skal krones, og hvor bålceremonien Tyrens Begravelse finder sted klokken 19.

Med ceremonien, som er en afbrænding af en kopi af Cimbrertyren, ofres tyren til karnevalsguderne, og der siges farvel til det sidste sidste års dårligdomme og vinterens kulde.

Susanne Justsen
Børnekarnevalet indtager byen 21. maj med en parade, der starter ved Budolfi Plads og går via Algade og Vesterbro til Kildeparken. Arkivfoto: Jens Morten

Børnekarneval

Dagen efter den internationale parade, nærmere bestemt 21. maj, er det tid til årets børnekarneval for børn, forældre, søskende og bedsteforældre.

Børnekarnevalet begynder klokken 10 med en parade gennem midtbyen, hvor alle børn og voksne opfordres til at komme udklædt. Med i paraden er også flere lokale og internationale karnevalsgrupper.

Paraden begynder på forpladsen ved Budolfi Plads, og ruten går via Algade og Vesterbro til indgangen af Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center.

Klokken 10 slås dørene desuden op til Den Fortryllede Park (Kildeparken) med masser af aktiviteter og musik for børn. For eksempel kan børnene opleve Paw Patrol, Pyjamas Heltene, Det Flyvende Kuffertcirkus, hoppeborge, ansigtsmaling og meget mere.

Stjerneparade

Aalborg Karnevals store Stjerneparade finder i år sted 28. maj. Paraden går fra Østerport klokken 10.30, fra Nørresundby Torv klokken 10 og fra Kvickly Vestbyen klokken 11.

Endestationen er som altid den store folkefest i Kildeparken.

Susanne Justsen
Stjerneparaden finder sted 28 maj. Her et glimt fra et tidligere år. Arkivfoto: Henrik Bo

Fri bar under paraden

Gider du ikke slæbe rundt på dine drikkevarer, mens du deltager i Stjerneparaden, så kan du i år vælge at købe et armbånd, der giver dig adgang til en Fri Bar-vogn, som følger paraden gennem byen.

Der er i alt fem Fri Bar-vogne til årets Karneval: én fra Nørresundby, to fra Østerport og to fra Kvickly i Vestbyen.

Du skal være opmærksom på, at Fri Bar-armbåndet ikke giver dig adgang til Kildeparken.

Fest i Kildeparken

På Stjernescenen i Kildeparken spiller Faustix, TopGunn, Icekiid, Italiobrothers, Emil Lange, ADHF, Kongsted, FVN og Batshsheba. Og mon ikke også årets karnevalskonge, Kato, kan lokkes til at give et nummer?

Camp Carneval

På Camp Carneval ved Kildeparken kan du bo sammen med en masse andre karnevalister. Her har du mulighed for at overnatte i medbragt telt på et område, der er afskærmet fra Kildeparken, men som stadig ligger i gåafstand.

Du kan tjekke ind fredag efter klokken 12, og du skal tjekke ud senest søndag klokken 12.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...