Stor idérigdom sikrer, at spinning stadig kan gennemføres

AALBORG: Da statsministeren i fredags holdt pressemøde om de nye restriktioner i forbindelse med de stigende smittetal, kom DGI Huset Nordkraft på overarbejde. Takket være et idérigt personale og venner af huset kan der stadigvæk trampes i pedaler.

- Det har været en voldsom travl weekend og undervejs får jeg en opringning fra vores medarbejder fra teknisk afdeling, der præsenterer en idé om rumopdeling med plexiglas. Den bliver så videreudviklet hen over weekenden, til vi får den løsning, der nu står færdig, lyder det fra direktør Carina Lind Husum.

Flere medarbejdere går sammen med en ven af huset i gang med arbejdet og hurtigt står løsningen færdig.

- Det er lidt det, jeg kalder en joint venture. Da jeg fik det opkald med ideen, var det lidt som om, at man kunne se solen skinne for første gang. For det ville jo være fantastisk, hvis det kunne lade sig gøre, lyder det stolt fra Carina Lind Husum.

Mandag morgen gik processen så i gang. Der skulle ringes til kulturministeriet, der skulle godkende ideen med to lokaler i et, hvor en instruktør kunne undervise dem alle.

- De kunne bare sige: To døre så folk ikke bliver blandet og og to lokaler, så man ikke indånder den samme luft. Jamen, det er jo genialt, tillykke med ideen.

Carina Lind Husum kan i øvrigt oplyse, at de er utroligt positive. Med hensyn til afviklingen af de andre aktiviteter i huset, er der også fundet en løsning på det.

- Vi er så heldige, at vi har seks holdsale, som er fleksible, så vi kan lukke til og fra. Nu har vi så lukket til, så der er ni i hvert lokale. Så der en nogle meget små og trygge hold, vi har. Og så har vores instruktører brilleret ved at finde ekstra tider i deres kalender, så de kan finde så mange ekstra tidspunkter, de kan undervise på. Så nu har vi væg-til-væg besat med små hold, lyder det fra Carina Lind Husum.

Hun fortæller, at der stadig er ventelister, men at det her er det bedste, de kan gøre.

- Vi startede allerede fredag aften med at finde løsninger, der skulle gå mindst muligt ud over folkesundheden. Det er det værst tænkelige tidspunkt. For nu rammer vi tiden, hvor vi ikke længere kan træne ude. Så vi har gjort alt for at tilbyde så meget træning som muligt, fortæller Carina Lind Husum.

Hun håber på, at der kommer styr på smitten, indenfor de kommende fire uger.

- Bare det at komme tilbage til de fire kvadratmeter og to meters afstand blandt de udøvende, det giver jo trods alt mere plads, lyder afslutningsvist fra direktøren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...