Østerådalen er et af de steder i Aalborg, der betyder noget helt særligt for Diana Sørensen.
Mennesker

Diana brænder for Aalborg

Vi har mødt den nye direktør for Nordjyllands Beredskab og stillet hende syv skarpe spørgsmål om hendes forhold til Aalborg

01. marts 2018 kl. 09:25

MENNESKER: Det blev for nyligt meldt ud, at Diana Sørensen skifter jobbet hos Falck ud med direktørposten i Nordjyllands Beredskab. Dermed indtager hun den nye stol fra 1. april, og hun glæder sig til at tage hul på de nye udfordringer.

Når jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

- Det får mig selvfølgelig til at tænke på det sted, hvor jeg bor. Der hvor jeg har min familie. Mit hjem. Det er også et sted, der tidligere har været min studieby. Så her er mange rødder og gamle minder. Nu er byen også blevet basen for mit arbejdsliv, så den betyder meget for mig.

Diana Sørensen ser Aalborg som hendes base. Både privat og erhvervsmæssigt.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

- Jeg bor i Kærby, og den kendte jeg ikke, før vi flyttede hertil, men det er en unik landsby i byen. Vi har en mindre skole, en købmand, og alle kender hinanden, ligesom man gør i mindre byer. Samtidig ligger det tæt på alting, så det er et sted, jeg er blevet rigtig glad for.

Østerådalen betyder også meget for mig. Her går jeg ture med mine piger og med min familie. Der er også plads til løbeture en gang imellem.

Derudover synes jeg, at havnefronten og midtbyen er spændende. Det er fantastisk at bo i en lille by som Kærby, og så er der kun fem minutter indtil centrum, hvor der er alle de muligheder, som en stor by giver.

Aalborg Universitet betyder også meget. Det var som sagt der, jeg læste. Så det føles lidt som om, jeg vender hjem igen. Jeg har været væk i 20 år, hvor jeg har boet mange forskellige steder, men jeg flyttede hertil igen i 2008.

I forhold til mit jobskifte, så er Aalborg Brandvæsen/Beredskabscenter Aalborg nyt for mig, men det er jo en fast forankret og traditionsrig del af Aalborg. Jeg glæder mig meget til at tage hul på den del. Hidtil har jeg været en del af en stor koncern, som selvfølgelig også betyder noget, men jeg tror den kultur og de rammer, der er i Aalborg Brandvæsen, bliver spændende at tage fat på.

Hun bor i Kærby med sin mand og sine tvillingepiger.

Har du nogen særlige minder fra byen?

- Det er her, hvor min mand og jeg har skabt vores familie og har fået et godt stærkt netværk. Og så er det også blevet stedet for mit arbejdsliv. Jeg har haft kontor i Aalborg i flere år. Derfor er det blevet en tryg og fast base for mig.

Jeg har også spillet håndbold her i mange år, så jeg kan huske tilbage på rigtig mange håndboldstævner. Og så husker særligt tilbage på dengang, jeg dimitterede og fik min uddannelse på Aalborg Universitet. Jeg har læst Cand.scient.adm., som er i stil med statskundskab.

Hvorfor valgte du Aalborg som studieby?

- Det gjorde jeg, fordi jeg godt kan lide deres studieform. Det er spændende at arbejde med projekter og læring samtidig med, at man kommer ud og prøver kræfter med den virkelige verden ved siden af studiemiljøet. Det tiltalte mig.

Diana Sørensen sætter sig i direktørsæadet hos Nordjyllands Beredskab fra 1. april.

Er der mennesker i byen, der betyder noget særligt for dig?

- Jeg har rigtig mange gode venner og et stærkt netværk. Både privat og erhvervsmæssigt. Men der er nogle bestemte mennesker, som jeg har haft en del med at gøre. For eksempel Trille fra Aalborg Kongres og Kulturcenter (tidligere direktør red.) har altid været en underholdende person at være sammen med. Jeg har været inviteret med til flere arrangementer, hvor jeg har mødt ham, og jeg synes, han er blevet et ikon for Aalborg, og han betyder rigtig meget. Sådan er der flere personer, jeg har haft mulighed for at møde. For eksempel har jeg også mødt Lynge Jakobsen fra AaB, og jeg har hørt ham fortælle om, hvordan han tænkte, AaB startede op. Og det er sådan noget, som jeg kan bruge lidt af i mit arbejde i forhold til ledelse. Nu sidder jeg i et netværk med Allan Gaarde, og så er det sjovt at høre, hvordan han bærer det videre.

Jeg synes, at AaB betyder rigtig meget. Da de blev mestre for første gang, spillede en af vores gode venner på holdet, derfor var vi med, da det blev fejret. Så selvom jeg ikke er den store fodboldfan, så kan jeg rigtig godt lide AaB, og det de betyder for byen.

Hvordan bruger du byen i din fritid og i dit privatliv?

- Jeg kan godt lide at gå ud og spise. Der er jeg blandt andet rigtig glad for Utzon Centret. Jeg kan godt lide maden og at se huset dernede. Derudover er Fusion også et godt sted, hvor der er lidt anderledes, og hvor der kombineres flere ting.

Da jeg har tvillingepiger, der snart fylder ti år, så handler det jo også tit om at finde noget, der er nemt. Det kan de godt lide. Så bliver det tit take away.

Når vi skal ud at lave noget sammen, så er der flere steder, vi bruger. Tidligere var det meget Leos Legeland, der er vi ikke så meget mere. Vi har også været i Aalborg Zoo rigtig mange gange, og der nyder pigerne stadig at komme. Nu er det så bare mere heste, der er spændende i stedet for de eksotiske dyr.

Nu løber du jo en del. Har du nogen favoritruter i Aalborg?

- Jeg løber tit ned forbi Travbanen og til Hasseris. Jeg kan godt lide naturen også, for jeg gider ikke alt for mange trafiklys og sådan noget. Jeg vil helst ud, hvor der er lidt mere stille, og hvor jeg kan se noget andet. Så jeg løber både i byen og i naturen.

Annonceret indhold

Nyeste