Spisestedet på Kastetvej står overfor en travl tid, for mange aalborgensere omlægger kosten og går på juicekur i januar

AALBORG: Indehaverne af Din Vitaminbar har et stort smil på læberne i denne tid. For der er godt gang i butikken efter, at de fleste af os har mæsket os i fed mad og godter hele julen. Nu er det nemlig tid til at få sat gang i den sunde livsstil, og mange begynder at tænke på, at der venter en sommer rundt om hjørnet.

Camilla Gammelgaard
Salatbaren er et kæmpe hit, og Sameh elsker at eksperimentere og lave nye salater. Foto: Lasse Sand

Når man træder ind ad døren hos Din Vitaminbar på Kastetvej, er det første, der møder dig, en stor og farverig salatbar. Bag disken er der gang i blenderne, som er fyldt op med diverse frugter og grøntsager, og fra køkkenet dufter der af kalkunbacon. Det afspejler menukortet meget godt, for det er fyldt med sunde retter, der kan sikre den sunde og varierede livsstil for blandt andre den travle familie, fortæller Sameh, som er stedets køkkenchef.

– Det er rigtig lækkert at arbejde med sund mad. Det er varieret og skifter efter sæsonerne. Jeg udvikler mig hver dag og sørger for at gøre vores udvalg anderledes, end det er andre steder. Det er meget vigtigt for mig, siger han.

Camilla Gammelgaard
Sameh er køkkenchef hos Din Vitaminbar. Foto: Lasse Sand

Din Vitaminbar startede op for tre et halvt år siden, og på den tid er stedet blevet populært blandt aalborgenserne. Også blandt en langt bredere målgruppe, end parret bag disken oprindeligt havde troet på.

– Da vi startede, regnede vi måske med, at det især ville tiltrække folk fra fitnesscentret på den anden side af vejen, men vi har alle typer af kunder. Det er både de unge, den travle familie og de ældre, og så er det både mænd og kvinder. Det har grebet mere og mere om sig, siden vi åbnede, fortæller indehaver Sofie Løvkvist Jensen.

Camilla Gammelgaard
Selvom der ikke er mange kvadratmeter at gøre godt med, så er der alligevel fundet plads til den store salatbar. Foto: Lasse Sand

Udover de grillede sandwich og burgere, så er salatbaren er et af de helt store trækplastre. Der skal fyldes op mange gange i løbet af dagen, siger Sameh, som sætter en ære i, at den skal være unik og byde på kreative salater, man måske ikke selv har fantasi til at sammensætte i en travl og stresset hverdag.

– Jeg laver cirka en ny salat om ugen. Jeg ville gerne lave nye varianter hele tiden, men jeg lytter til kunderne, for de har som regel nogle favoritter, og dem vil jeg heller ikke fjerne, siger han.

Camilla Gammelgaard
Er man ikke til juice, kan man også kaste sig over en smoothie. Foto: Lasse Sand

I januar er stedets juicer også øverst på listen over populære ting, for der er mange, som vælger at tage en juicekur ovenpå jul og nytår.

– Vi laver komplette juicekure til alt fra én og op til 14 dage. Sidste år lavede vi over 1000 flasker klar til 2. januar, som folk havde bestilt. Der skal virkelig meget frugt og grønt til. Jeg havde fyldt vores varevogn helt op, siger Sameh med et smil.

– Vi har generelt mega travlt i januar. Det er der, folk gerne vil have mere sund mad og begynder at tænke på, der snart kommer en sommer igen.

Selvom Din Vitaminbar ikke er ret stor, så er der omkring ti ansatte i butikken til at ekspedere de mange sultne og tørstige aalborgensere, og fremtiden kan byde på endnu mere for parret.

– Vi drømmer om at åbne et sted mere, hvor der også er plads til spisende gæster. Det er der mange, som spørger efter. Vi skal bare have fundet det helt rigtige sted, fortæller køkkenchefen.

Camilla Gammelgaard
Stedet byder også på burgere og fritter fra ovnen. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...