Skal du til Aalborg Karneval, eller kender du nogen, der skal? Så er det godt at kende til det frivillige korps Englevagt, der er klar til at hjælpe

AALBORG: Er du endt i en busk, har du problemer med at komme hjem, eller har du fået for lidt vand igennem dagen? De lidt mere end 100 englevagter kan hjælpe dig med stort og småt, når der er Aalborg Karneval lørdag 25. maj.

Det er ægteparret David og Michelle Lundsteen, der er tilknyttet Apostolsk Kirke i Vejgaard, som har taget initiativet til at lave et korps af frivillige, der kan gå rundt og hjælpe de karnevalsgæster, som har brug for det. Projektet er et samarbejde på tværs af mange typer kirker, og det har været i gang siden 2011. Det glæder parret at kunne stå til rådighed ved Aalborg Karneval endnu en gang.

- Den dag handler det ikke om at missionere men om at hjælpe det enkelte menneske. Vi holder en træningsaften op til, så alle de frivillige er med på, hvad Englevagt er, og hvad det ikke er. Og hvordan de skal begå sig i gadebilledet. Vi behandler for eksempel ikke folk, der er kommet til skade, men vi kan hjælpe dem hen til samaritterne, fortæller David Lundsteen.

Mange glemmer at drikke vand, når de fester og får en masse alkohol inden for vesten, og det kan betyde, at man får det dårligt. Derfor er de 114 englevagters vigtigste opgave at få delt vand ud, når de går rundt og holder øje med, om der er nogen, som har brug for hjælp.

De har baser forskellige steder i byen, så de kan hjælpe flest mulige steder.

- Vi har et samarbejde med Aalborg Efterskole, der stiller busser til rådighed. Vi har en zone i vestbyen og i Skovdalen, så busserne giver os mulighed for at køre vores teams ud og hente dem igen, og det betyder jo i sidste ende, at vi kan yde en bedre hjælp, siger David Lundsteen.

Camilla Gammelgaard
De frivillige englevagter kan hjælpe med stort og småt til Aalborg Karneval, fortæller parret. Foto: Lasse Sand

Som noget helt nyt har Englevagt fået en samarbejdspartner, som gerne vil tage sig af rammerne og forplejningen til de mange frivillige. Det er Kompas Hotel Aalborg.

- Hotellet har støttet os i flere år, og da direktør Bo Kikkenborg kontaktede os i år, tilbød han at stille hotellet til rådighed for os, siger David Lundsteen.

- Det er fornemme forhold, siger Michelle Lundsteen.

Englevagt-projektet og Kompas Hotel Aalborgs rolle som nonprofit hotel, som hjælper søens folk, passer godt sammen, hvis man spørger David og Michelle Lundsteen.

- Vores værdier stemmer rigtig godt overens. I sidste ende handler det om at hjælpe det enkelte menneske og passe på hinanden, siger David Lundsteen.

At det praktiske er klaret, er en stor hjælp. Englevagternes vigtigste opgave er nemlig at befinde sig på gaden, hvor de står overfor mange forskellige situationer. Nogle er mere krævende end andre.

- Det kan både være folk, som er kede af det eller ikke kan komme hjem. Det kan også være mere alvorligt, hvor der skal ringes efter politiet, og vi skal vente til de ankommer, fortæller David Lundsteen.

Vi er jo kort og godt de ædru venner, som passer på dig, afslutter han.

Camilla Gammelgaard
Parret er glade for deres samarbejde med Kompas Hotel Aalborg, der stiller lokaler til rådighed og står for forplejningen til de 114 frivillige. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...