Landets bedste BMX-ryttere mødes på banen på Sofiendalsvej 60

AALBORG: Danmarks bedste BMX-ryttere sætter hinanden stævne i Aalborg lørdag 7. juli til DM i BMX med Aalborg-klubben Falcon BMX som vært.

Der konkurreres i alle klasser fra de mindste drenge og piger på fem-seks år, over cruisere i old boys-klasserne til eliten med OL-deltager og VM 5´eren Simone Christensen i spidsen.

Nordjyske klubber og ryttere vil være flot repræsenteret til DM målt på antal og formentlig også på resultater. Næsten hver fjerde DM-medalje gik sidste år til en nordjysk rytter.

Falcon selv stiller med forsvarende danske mestre og flere podiekandidater, men formand Karsten Thomsen er lige så glad for, at flere af klubbens nye ryttere i seks-otte års alderen stiller op til DM:

- Vi har de seneste tre-fire år arbejdet målrettet med rekruttering af nye ryttere fra løbecykelalderen og opefter. Vi ser resultaterne nu, hvor vi har mere end 20 BMX-ryttere i alderen seks-otte år, konstaterer en tilfreds formand.

For klubben er DM både en stor oplevelse og en stor opgave. Klubbens næstformand Thomas Christensen har ansvaret for at koordinere alle de frivilliges opgaver. Thomas Christensen forventer ca. 300 ryttere til start.

- Det er et stor puslespil, som skal gå op. Heldigvis har klubben mange frivillige forældre og også tidligere medlemmer og ryttere bakker op om arrangementet, så vil får helt sikkert en god race-dag, siger en optimistisk næstformand.

Kl. 11 er der indmarch og åbningstale ved 2. viceborgmester i Aalborg Nuuradiin Hussein. Løbsopvarmningen starter 11.30, og selve løbet starter 13.15. Ca. kl. 15 er der løbecykelløb i pausen inden kvartfinaler. Løbet forventes afsluttet ca. 16.30 med præmieoverrækkelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...