Den 49-årige billedkunstner Uwe Max Jensen er gået i gang med at lave corona-kunst for på den måde at få rystet dødsangsten af sig. Foto: Torben O. Andersen
Det sker

Dødsangst for corona-virus sætter gang i skabertrangen...

Billedkunstneren Uwe Max Jensen har taget opstilling under Limfjordsbroen i Aalborg, hvor han udstiller seks af sine egne corona-malerier

25. marts 2020 kl. 18:30

AALBORG: - Panikken kommer ganske langsomt snigende og griber fat i én med dens ubehagelige kløer, og så gælder det om at få rystet dødsangsten for at blive smittet med corona-virus af sig ved f.eks. at lade skabertrangen tage over i stedet...

Det siger den 49-årige billedkunstner Uwe Max Jensen, Aalborg, der på sit cv også kan skrive f.eks. forfatter og journalist mv., for han har nemlig sin egen helt personlige tilgang til det corona-scenarie, der udspiller sig over hele verden.

Der findes formentlig et utal af personlige måder at tackle hele corona-situationen på, og opskriften behøver naturligvis ikke at være ens fra person til person.

Uwe Max Jensen udstiller seks af sine egne corona-malerier under Limfjordsbroen i Aalborg, og udstillingslokalet er på Aalborg-siden. Og der er gratis entré. Foto: Torben O. Andersen

Uwe Max Jensen har således valgt at tage kampen op mod den skræk, fortvivlelse og det mismod, der har sneget sig ind under huden på både store og små, og han har derfor besluttet sig for at male sig ud af krisen ved at skabe corona-kunst.

- Jeg har projekteret min energi over i maleriet, og det er så den måde, som jeg har valgt at bearbejde hele situationen på, siger Uwe Max Jensen til aalborg:nu.

Og det synlige resultat af dette kunstneriske arbejde kan i disse dage beskues på havnefronten i Aalborg.

Der er naturligvis et corona-virus på malerierne, og her er det et maleri inspireret af Edvard Munchs maleri "Skrig". Foto: Uwe Max Jensen

Arealet under Limfjordsbroen - på Aalborg-siden - er taget i brug som et åbent og offentligt udstillingslokale, og Uwe Max Jensen har omhyggeligt placeret sine seks akrylmalerier på jorden.

Udstillingen har åben alle dage fra klokken 12 til 14, og den kan ses til og med søndag den 29. marts.

Billedkunstneren står naturligvis også selv på kajområdet, og han svarer hellere end gerne på spørgsmål fra publikum.

Corona-pandemien slæber et dødeligt spor efter sig, og her er et eksempel på Uwe Max Jensens fortolkning af krisen. Foto: Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen:

- Jeg ser det som kunstens mulighed for at være en normaliserende faktor i en situation, hvor al normalitet er sat ud af kraft.

- Malerierne kredser om corona-krisens forskellige former. Både på et konkret og et symbolsk plan.

- Der er f.eks. et maleri med henvisning til Hans Holbeins serie af træsnit, der i allegorisk form beskrev pestens hærgen i Europa.

- Et andet maleri parafraserer Edvard Munchs angstfyldte værk "Skrig" konfronteret med et frit i luften svævende virusmolekyle, ligesom et tredje maleri forestiller "Døden" med et corona-kranset hoved.

Uwe Max Jensen fortæller også, at han vil følge corona-krisen helt til dørs uanset varighed ved at fortsætte med at male, og han mener, at det snildt kan resultere i en samlet produktion på 20 til 30 corona-malerier.

Han giver også udtryk for, at han gerne så samtlige malerier udstillet samlet, og han mener selv, at et egnet sted ville være Kunsten i Aalborg.

Annonceret indhold

Nyeste