Livet her

Doneret briller? Se hvem de glæder i Nordkraft

I hele vinterferien kan du se billeder fra Tanzania, hvor Louis Nielsen hvert år donerer tusindvis af deres kunders gamle briller til den fattige lokalbefolkning

21. februar 2018 kl. 07:36

AALBORG: Det er ikke alle, der har råd til at komme forbi en optiker og få nye briller. Derfor har Louis Nielsen, som har hovedsæde i Aalborg, taget initiativ til projektet ’Giv Syn til Tanzania’, hvor deres kunder kan donere gamle briller til mennesker, der ikke selv har råd til at købe nogen. I vinterferien præsenterer optikerkæden flotte billeder og gribende historier fra Tanzania i Kedelhallen i Nordkraft.

Louis Nielsen sender med jævne mellemrum optikere afsted til Tanzania.

Det nytter noget

Når man donerer penge eller gaver til velgørende formål, så kan man godt efterlades med tanken: Gad vide hvad det egentlig går til? Hvis det var tilfældet, da du donerede dine briller til Giv Syn til Tanzania, så kan du få svaret i Nordkraft.

- Vi er glade for at kunne præsentere udstillingen, som byder på stærke historier fra Tanzania, og som samtidig giver aalborgenserne og nordjyderne et blik på det, vi tager for givet. Nemlig synet. Her ser vi, hvor stor en forskel et par briller virkelig kan gøre, fortæller Mads Bang Pedersen, der er koordinerede leder i Nordkraft Event.

Projektlederen på Giv Syn til Tanzania, Rune Steiness, er selv med på Louis Nielsens ture til det østafrikanske land, og han har med egne øjne set, hvilken forskel de aflagte briller gør.

- Det er helt vildt at opleve. Sidste gang hjalp vi blandt andre 6-årige Salim, som havde -12,5 og -9,5 på øjnene. Han så for første gang i sit liv, da han fik briller på, og hans reaktion var helt fantastisk, fortæller han.

Udstillingen er gratis og åben for alle.

Du kan opleve de flotte billeder og rørende historier fra Giv Syn til Tanzania i hele vinterferien.

Dine briller kan komme med til april

Louis Nielsens næste planlagte tur til Tanzania er allerede i april, hvor Rune Steiness og resten af holdet med optikere drager afsted for at hjælpe den fattige lokalbefolkning med at få et bedre syn. Hvis du gerne vil have, at dine briller skal med på turen, så kan du nå det endnu. De skal blot indleveres i en Louis Nielsen forretning. Der kan du samtidig udfylde en donorseddel, hvis du gerne vil have et billede af den person i Tanzania, der får dine briller.

- Vi tager et billede af hver brillemodtager og sender billedet til dem, der har doneret deres briller, og som har valgt at udfylde en donorseddel. Det vækker stor glæde hos både modtageren i Tanzania og hos donoren i Aalborg, fortæller Rune Steiness.

I Tanzania er det langt fra alle, der har råd til at komme til optiker.

Fakta

- Louis Nielsen har med deres projekt foretaget 35.000 synsprøver og uddelt 35.000 briller til lokale borgere i Tanzania

- I Tanzania bor der 55 mio. mennesker, 25 mio. anslås at have udfordringer med synet

- Det anslås, at der er ca. 105 optikere i hele Tanzania, svarende til, at hver optiker skal håndtere over 235.000 mennesker med synsudfordringer

- Et par nye briller koster ca. 300 kroner i Tanzania, hvilket svarer til langt over en månedsløn for de fleste tanzanianere

Du kan stadig nå at donere dine briller til den næste Tanzania-tur i april.
Annonceret indhold

Nyeste