Coronatiden er blevet brugt til at opgradere baren med nyt inventar

AALBORG: Torsdag er store åbningsdag for vinbaren Douro i Danmarksgade. Den lange ventetid i forbindelse med nedlukningen er blevet brugt konstruktivt. Baren er nu klar til relancering med en opgradering med nyt inventar, nye eksklusive vine, ny mand i køkkenet og nyt menukort.

Når man træder ind i Duoro Wine Bar, er der ikke et strå, der vender forkert. Det emmer af hygge, og stemningen lægger op til, at dette sted er ikke til det hurtige besøg. Her skal du tage dig tid til at dykke ned i en god flaske vin. Det må meget gerne være en portvin som ifølge den nye bestyrer og kok Fredrik Binder sagtens kan drikkes sammen med en god bøf.

Når vinbaren åbner i morgen, torsdag 29. april klokken 17.00, er der lagt op til en stille genåbning. Den store genåbningsfest finder sted 7. og 8. maj.

- Vi holder et større relanceringsevent, hvor DJ Morten Brask kommer og spiller op. Tanken er jo, at folk skal komme ned og opleve de nye lokaler og stemningen hernede. Vi vil også rigtig gerne have dem til at opleve den nye mad, vi har, fortæller Daniel Kvistgaard, indehaver af Douro Wine Bar.

Niels Skovmand
Vinen er allerede lagt på køl i den nye bar. Foto: Niels Skovmand

Derfor får man 7. og 8. maj 20 procent rabat på alt mad. Det er selvfølgelig efter de på tidspunktet gældende retningslinjer.

Under den nedlukning nummer to har Douro Wine Bar været helt lukket, men det har så givet tid til opdatering af baren.

- Vi prøvede i starten at have take-away, men det gav ikke nogen mening for os. Så under nedlukning nummer to har vi haft helt lukket. Så restauranten er blevet lavet helt om. Der er kommet ny bar, nye gulve og nye møbler. Når man bliver sat overfor en nedlukning, har man to muligheder. Man kan sætte sig ned og græde eller tænke "hvordan får man det bedste ud af det her", fortæller Daniel Kvistgaard.

Sammen med det nye inventar er der også kommet ny bestyrer i form af kokken Fredrik Binder. Han har lavet mad i otte forskellige lande og blandt andet på Svalbard og i Bruxelles. Nu er han så landet i Danmarksgade og er klar med et nyt menukort og nyt vinkort.

- Til at starte med har vi fokus på portvine. Så i stedet for at købe mange flasker hjem, vil vi købe nogle særlige flasker, hvor man købe sig et enkelt glas. På den måde kan vi få nogle mere sjældne og specielle portvine. På den måde får vi hele tiden noget nyt, man kan komme ned og prøve, fortæller en meget passioneret Fredrik Bindner.

Niels Skovmand
Den nye indretning lægger op til fordybelse og nydelse. Foto: Niels Skovmand

Ud over den åbenlyse kærlighed til vine og portvine, er der også kærlighed til maden.

- Jeg forsøger at holde alt indenfor sæsonens råvarer, men vil give dem et portugisisk islæt. Nu, hvor vi nærmer os sommersæsonen, vil der være fokus på de lette retter og med en let grøn hvidvin. Lige om lidt er vi alle sammen solbrune, lyder det optimistisk fra Fredrik Bindner.

På kortet finder man blandt andet deres forårs- og sommertapas med grillet forårsløg med friskost og stagiato skinke, grillet, kold flankesteak marineret med ramsløg og stegte kammuslinger med chorizo. Fiske- og skaldyrstapas og den traditionelle tapas er også på kortet.

Hvis du har strøget Portugal på listen over rejsedestinationer i den kommende sommer, er Douro Wine Bar et godt bud.

- Så kommer man herned, og så sørger vi for at give en stemning af et solbeskinnet Portugal og give top service, lyder det fra Fredrik Bindner.

I fremtiden kan du se frem til portvinssmagninger og portugisiske vinsmagnings-arrangementer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...