Uklarheder mellem deltagere og arrangører i "Bedst i Nordjylland" sikrer San Giovanni og Textur videre deltagelse i konkurrencen

AALBORG: Strandgården på Læsø og Strandingskroen i Blokhus har begge valgt at trække stikket i konkurrencen "Bedst i Nordjylland". Køkkenchefen på Strandingskroen, Lars Bach Larsen, fortæller til aalborg:nu, at uenigheder om regler og økonomi er årsagen.

Camilla Gammelgaard
Lars Bach Larsen kan godt lide ideen om en nordjysk konkurrence, men han er ikke tilfreds med udførelsen. Arkivfoto: Andreas Falck

Tager ikke penge med på job

Bent Christensen, der er ansvarlig for "Bedst i Nordjylland", fortæller, at han ikke er bekendt med de konkrete begrundelser for, hvorfor de to nordjyske restauranter dropper konkurrencen. Han henviser til, at de er sæsonlukkede, og at køkkenchefen fra Strandingskroen er på ferie. Aalborg:nu har taget kontakt til Strandingskroens køkkenchef, som er på ferie i Thailand, og hans udlægning af sagen er en ganske anden.

- Strandingskroen har trukket sig fra "Bedst i Nordjylland", fordi de oprindelige aftaler ikke bliver overholdt. Der er klare misforståelser mellem restauranterne og Bent Christensen i forhold til den økonomiske del. Med andre ord er der blevet sagt en ting og derefter skrevet noget andet i reglerne, sådan som jeg har hørt det, fortæller Lars Bach Larsen.

Fra begyndelsen havde han ikke nogen betænkeligheder ved de opstillede regler, men da de i følge ham blev rettet til efterfølgende, stod han af.

- Jeg har det fint med, at restauranterne selv skal bidrage, men da vi begyndte at regne på det efter de nye regler, så ville det pludselig blive meget dyrt at ende i finalen. Og jeg vil ikke betale for at lave mad i mit eget køkken, siger Lars Bach Larsen.

Forkert setup

Han ærgrer sig en smule over, at dysten i selv ikke bliver til noget. Han havde nemlig glædet sig til at lave mad og til at have glade gæster, for han synes egentlig hele ideen om de nordjyske dyster er god, men der er uden tvivl plads til forbedringer.

- Konkurrencen er i sig selv fin nok. Det er en god idé, men det kører ikke under de nuværende præmisser. Jeg synes, det er et helt forkert setup, fortæller Lars Bach Larsen.

I alt 16 nordjyske restauranter har meldt sig ind i konkurrencen om at blive bedst i Nordjylland, og indtil videre er der afholdt tre dyster i den indledende runde. Nu er to mere så afgjort, da Strandgården og Strandingskroen er ude af dysterne imod henholdsvis San Gionvanni og Textur fra Aalborg, der sikrer sig en plads i kvartfinalerne.

Camilla Gammelgaard
Bent Christensen vil ikke udtale sig yderligere om restauranternes afbud. Foto: Martin Damgård

Bent Christensen virker imidlertid ikke bekymret over, at deltagere vælger at trække sig midt i konkurrencen.

- Det er selvstændige erhvervsdrivende. Vi kan ikke gøre noget ved, at de melder afbud. Så er det bare som i enhver sportsturnering, at hvis modstanderen ikke dukker op, så vinder det andet hold. I ’Bedst på Sjælland’, var der en restaurant, der meldte fra dagen før. Det er der jo ikke noget at gøre ved, siger han.

I forhold til begrundelserne fra Strandingskroen om deres afbud, har Bent Christensen dog ingen kommentarer. Han ønsker heller ikke at kommentere, hvorvidt afbuddene kan få konsekvenser for fremtidige konkurrencer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...