LKB Gistrup har gennem længere tid betalt regninger, for at dække skaderne efter hærværk. Nu er det nok, mener inspektøren

AALBORG: Kunstgræsbanen er pløjet op og et spor efter en knallert efterlader det grønne tæppe med huller.

Lader du blikket vandre, vil dine øjne fange graffiti, nedløbsrør, der er sparket i stykker - og måske et par ledninger, der hænger ud af væggen, hvor en tidligere lyssensor har siddet.

Line Ettinger Julsgaard
Inspektøren for idrætsforeningen har nu fået nok af at betale regninger for hærværk, der kunne være undgået. Foto: Torben Hansen
"Det er ikke drengestreger det her. Det er hærværk. | John Bengtson"

I tunnelen lige ved Gistrup Skole og idrætsforeningen LKB Gistrup holder en flok unge mænd til. Og de sætter tydelige spor på deres vej.

- Vi har i længere tid døjet med en flok unge mennesker, som terroriserer vores områder. Det er vi ikke ret glade for eller stolte af, siger John Bengtson, der er inspektør i idrætsforening LKB i Gistrup.

Han vurderer, at udgifterne til skaderne løber op i omkring 60.000 kroner, som denne flok af drenge har ødelagt for.

- Det er ikke drengestreger det her. Det er hærværk, slår han fast.

Utryghed og hjulspind

Et af eksemplerne på de helt grove og dyre ting at få repareret igen er kunstgræsbanen, der til tider bliver brugt som racerbane for knallerter.

Line Ettinger Julsgaard
LKB Gistrup har gennem længere tid været udsat for hærværk. Her viser John Bengtson kunstgræsbanen, der nogle steder har taget skade af knallertkørsel. Foto: Torben Hansen

- Det koster cirka 250.000 kroner at få sådan et tæppe repareret igen, siger John Bengtson.

Men én ting er materielle faciliteter - noget helt andet er at føle sig tryg og velkommen i klubben.

- Vi oplever, at vores medlemmer føler, det er utrygt at gå til og fra klubben. Drengene prøver at komme ind i klubben udenfor åbningstiderne, og drengene har en meget provokerende adfærd. Nogle medlemmer har endda oplevet at blive jagtet af knallert nedad Hadsundvej, siger han.

Dialog har været vejen frem før

Det er ikke første gang, at der har været problemer med unge mænd, der larmer, fester og bruger tunnellen som mødested.

Og ved tidligere episoder med andre unge mænd, har John Bengtson haft succes med dialog.

- Jeg har tidligere lykkedes med at lave aftaler med dem om, hvornår det var okay at spille høj musik, om hvad der skulle gøres med smadrede flasker, og førhen har vi kunnet klare det med at lave aftaler løbende. Men de her unge mennesker kan jeg ikke nå ind til, siger han.

Det har også presset Gistrup Skole og foreningen LBK til at tage skrappe midler i brug. De har brugt mere overvågning, politi har været tilkaldt, og der er sat gang i SSP-møder, som er kriminalitetsforebyggende.

Line Ettinger Julsgaard
Det er ikke kun udendørs, at hærværket kan ses. Foto: Torben Hansen

- Det er jo enormt ærgerligt, for vi vil jo meget hellere bruge vores penge og krudt på at skabe en fed klub med gode faciliteter, hvor vi kan dyrke fællesskabet og idræt. I stedet har vi skullet bruge penge på at skifte stikkontakter, der er revet ud af væggen eller få skiftet ruder, der er blevet smadret, siger han.

Med opråbet håber inspektøren også på, at forældrene vil tage en snak med deres teenagere.

- Vi håber i første omgang at kunne vække forældres opmærksomhed. Jo flere, der oplever, hvad der foregår og som kender problemet, jo hurtigere kan vi få det her stoppet, siger han.

Det Nordjyske Mediehus har også været i kontakt med Gistrup Skole, som ikke ønsker at udtale sig i sagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...