Overvejer du et karriereskift, så er der nu mulighed for at komme i betragtning til en studieplads, hvor dine erfaringer også tæller. Arkivfoto
Det sker

Drømmer du om at blive læge, jurist eller jordemoder? Så skal du til tasterne nu

Nu skal du frem med alle dine talenter, for det er lige oppe over for kvote 2 ansøgninger

14. marts 2022 kl. 18:33
Opdateret 15. marts 2022 kl. 13:22

AALBORG: Nu er det ved at være tid til at prale lidt af alt det, du kan. I hvert fald, hvis du har planer om at søge ind på en af de mest populære uddannelser i Aalborg.

Fristen for at smide en såkaldt kvote 2 ansøgning, hvor du ikke kun bliver bedømt på dit karaktergennemsnit, men også din erfaring og motivation for faget, er nemlig 15. marts klokken 12.

Måske ved du allerede, at din aften skal gå med at forfatte en motiveret ansøgning om tidligere erhvervserfaring, højskole- eller udlandsophold til drømme-studiepladsen.

Her er fem populære studievalg beliggende i Aalborg - der ovenikøbet kan være ret svære at komme ind på.

Jordemoder

Drømmer du om at være med helt ved livets begyndelse og hjælpe gravide- og fødende under nogle af livets helt store øjeblikke, så er der faktisk ret god odds for at få en studieplads på jordemoder-studiet gennem kvote 2.

Så frem med alt relevant erhvervserfaring - for Aalborg har i alt 72 pladser og heraf er der hele 65 procent, der bliver optaget på kvote 2.

Sidste år var karaktergennemsnittet 10,4 på jordemoderuddannelsen.

Medicin

Bacheloren i medicin giver med en kandidatuddannelse adgang til titlen som læge. En meget eftertragtet titel, der også kan ses på det høje snit, der i Aalborg er 10,1.

Men søger du gennem kvote 2, kan det altså være det perfekte smuthul gennem nåleøjet. Der er i alt 179 pladser på Aalborg Universitet - og heraf er 20 procent reserveret til kvote 2-ansøgere. Det er altså omkring 35 studiepladser.

Psykologi

Psykologistudiet har også ry for at være lidt af et nåleøje at komme igennem. Og her er der udbudt 150 studiepladser og med et karaktergennemsnittet på 10,1.

Men her er 10 procent af studiepladserne reserveret til kvote 2-ansøgere, hvor du vurderes på både karaktererne i de adgangsgivende fag og dine andre kvalifikationer og erfaringer.

Pædagog

Er du tosset med at lege, forme og støtte børn igennem deres opvækst, så er pædagoguddannelsen måske lige dig.

Selvom du ikke har et snit på 5,9 er der stadig håb for drømmen om en plads, for det er altså halvdelen af de 309 studiepladser i Aalborg, der bliver besat af kvote 2 ansøgere, skriver University College Nordjylland på deres hjemmeside.

Jura

Er du mere til at studere loven, paragraffer og eventuelt smuthuller - så er der også lige nu et smuthul for dig.

For ud af de 130 studiepladser på jura er 10 procent reserveret til kvote 2-ansøgere. Skal du søge ind udelukkende på dit karaktergennemsnit, er ansøgningskvotienten fra sidste år 9,0.

Alle kvote 2 ansøgninger behandles elektronisk gennem optagelsessystemet, optagelse.dk.

Annonceret indhold

Nyeste