Boligselskab vil give nyt liv til ideen om "den lille købmand"

AALBORG: Engang var det helt almindeligt med små forretninger, hvor f.eks. købmanden, cykelsmeden eller frisøren boede i samme hus som butikken.

Det kan det blive igen. I hvert fald hvis det står til Himmerland Boligforening, som nu vil give ideen om kombinerede butikslokaler og boliger nyt liv.

- Det er denne tankegang, vi bygger på, når vi om få måneder introducerer fremtidens erhvervsboliger i form af nyrenoverede boliger tilført et erhvervsareal, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse.

De nye erhvervsboliger er en del af renoveringen af flere end 400 boliger på Fyrkildevej. Tanken er, at du lejer både bolig og erhverv samtidig og f.eks. driver en salon eller en butik, hvor du bor.

- På Fyrkildevej introducerer vi en ny boligtype, hvor beboere på optimale vilkår kan drive erhvervsvirksomhed i en særligt indrettet del af boligen. Den nye boligtype, hvis erhvervsareal er på 32 til 35 kvadratmeter, er placeret i området umiddelbart op til Sundheds- og Kvartershuset, så virksomhederne nemt kan drage fordel af de mødelokaler, parkeringspladser og andre tilbud, der findes her, siger han og tiltøjer, at man venter sig med af det lidt utraditionelle tilbud.

- Vi har naturligvis sonderet terrænet i forvejen, så vi ved, der er en reel interesse for erhvervsboligerne. Den er jeg sikker på, ikke bliver mindre i fremtiden, for der er jo tale om en bydel, der ligger i Aalborgs – og et af Nordjyllands – største vækstområder, siger Ole Nielsen, der forestiller sig, det kan være enkeltmandsvirksomheder, som kandidater på universitet står bag eller service rettet mod beboere og besøgende.

Man kan flytte ind i de første erhvervsboliger 1. juni. De har en boligdel på 90-111 kvadratmeter, og der er direkte adgang mellem bolig og erhverv.

Det eneste krav for at leje dem er, at man som beboer har et aktivt CVR-nummer, og at man ikke håndterer fødevarer i erhvervslokalet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...